Nieuws

Modeljaarwijzigingen voor Skoda Rapid

Modeljaarwijzigingen voor Skoda Rapid

Middels enkele modeljaarwijzigingen heeft Skoda de Rapid verder aangescherpt. Belangrijkste nieuws uit Tsjechië is de komst van een nieuwe aandrijflijn, de 1.6 TDI Greentech met 90 pk.

Vooralsnog werd de Skoda Rapid geleverd met een viertal benzinemotoren en slechts één dieselkrachtbron. Vanaf medio november wordt de enige dieselmotor, de 105 pk sterke 1.6 TDI, versterkt met een 90 pk sterke 1.6 TDI Greentech. Deze uitvoering beschikt standaard over brandstof besparende oplossingen als een start-stop systeem, terugwinning van remenergie en banden met een lage rolweerstand. Deze maatregelen zorgen voor een relatief lage CO2-uitstoot van 104 g/km, waardoor hij dit én volgend jaar slechts 20% bijtelling heeft. Opvallend is verder dat de krachtbron zowel met een handgeschakelde vijfbak als met een 7-traps DSG-automaat leverbaar kan worden. De 1.6 TDI met 105 pk kan namelijk slechts met manuele verzetten geleverd worden.

Verdere verfijningen
Naast de additionele aandrijflijn brengt het nieuwe modeljaar ook enkele verfijningen voor de Skoda Rapid, zoals een nieuw driespaaks stuurwiel voor alle uitvoeringen en voor de Ambition en Elegance nieuwe stoelbekleding en keuze uit vier nieuwe sierlijsten in de kleuren: metallic grafiet, geborsteld zilver, piano wit en piano zwart. Tevens voegt Skoda Xenon koplampen toe als nieuwe optie. De wijzigingen hebben overigens geen effect op de vanafprijs. Deze blijft steken op € 14.990,- voor de Rapid 1.2 Active met 75 pk. Wat de prijs van de 1.6 TDI Greentech wordt is nog niet bekend. Wij rekenen op een bedrag van net boven de 20 mille.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken