Nieuws

Elektrische SsangYong Korando C EV-R voorgesteld

Elektrische SsangYong Korando C EV-R voorgesteld

SsangYong heeft in haar thuisland Zuid-Korea de Korando C EV-R gepresenteerd. Het betreft een prototype, maar laat duidelijk zien dat ook SsangYong zich bezighoudt met elektrische mobiliteit.

Tijdens de 35ste International Exhibition on Environmental Technology and Green Energy (ENVEX 2013), die recent plaatsvond in de Koreaanse hoofdstad Seoul, heeft SsangYong de Korando C EV-R voorgesteld. Deze elektrische aangedreven Korando werd samen met diverse partners alsook de steun van het Koreaanse Ministerie voor Milieu ontwikkeld. SsangYong laat ermee zien dat ook zij aan de toekomst denken. Iets dat het merk eerder al demonstreerde met talloze conceptcars.

Range extender
De Korando C EV-R is puur elektrisch aangedreven en weet daarmee een topsnelheid van 150 km/h te behalen. Om dat te realiseren kan hij rekenen op een 100 kW sterke elektromotor en een 420V-lithiumpolymeerbatterij die 16 kWh afgeeft. Dankzij de aanwezige range extender kan de Korando zo´n 500 km afleggen alvorens hij aan de stekker moet en de brandstoftank gevuld moet worden. SsangYong hanteert daarmee eenzelfde principe als de Opel Ampera.

Toekomst
SsangYong weet in Europa weinig voet aan wal te krijgen, maar is in haar thuisland wel populair. Of dat genoeg marktpotentie biedt om een model als deze in productie te nemen is niet duidelijk. Wat we wel weten is dat als deze Korando het productiestadium zal gaan halen hij door de fiscale maatregelen in Nederland op groot succes kan rekenen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Elektrische SsangYong Korando C EV-R voorgesteld
Elektrische SsangYong Korando C EV-R voorgesteld
Redactie
Door Redactie

Zoeken