Nieuws

BMW 4-serie Coupé goedkoper dan voorganger

BMW 4-serie Coupé goedkoper dan voorganger

BMW laat de prijslijst van de 4-serie Coupé beginnen bij € 40.950,- en dat is verrassend genoeg lager dan wat de 3-serie Coupé op het laatst kostte. De 4-serie Coupé bestellen kan vanaf deze maand en per oktober kan er gereden worden.

Had jij durven dromen dat de BMW 4-serie Coupé betaalbaarder zou zijn dan zijn voorganger, de 3-serie Coupé? Wij niet, simpelweg omdat BMW nadrukkelijk liet weten dat het de auto hoger in de markt zou positioneren (het hogere serienummer zei immers genoeg) en dat gaat normaliter gepaard met een hoger prijskaartje. Maar niet dus. Althans, de prijs daalde terwijl de 4-serie Coupé wel degelijk meer auto is dan zijn voorganger in vergelijk met de vierdeurs 3-series.

Uitrusting

Onder andere in de rijkere standaarduitrusting zie je terug dat de 4-serie zijn hogere rang in BMW´s hiërarchie verdient. Ieder model is namelijk standaard al uitgerust met 17 inch lichtmetalen wielen, emergency call, Xenon-koplampen, een binnenlicht-pakket en Servotronic.
Tot de opties behoren zoal adaptieve LED-koplampen, het BMW Head-up display en een omvangrijk pakket aan rijhulpsystemen, mobiliteitsdiensten en infotainment onder de noemer BMW ConnectedDrive. Om de klant alvast een beginnetje te laten maken met het aanmeten van een maatpak zijn er de reeds bekende BMW Lines. De 4-serie Coupé omvat er vier: de Sport Line, Modern Line, Luxury Line en het M Sport-pakket.

Prijzen
Vanaf de marktlancering zijn er drie motorvarianten verkrijgbaar. Voor een bedrag van net geen 41 mille trakteer je jezelf op de 420i, de viercilinder-turbobenzinemotor met 184 pk aan vermogen. Deze motor is echter pas enkele maanden later beschikbaar, net als de 430dA met standaard automaat (€ 62.000,-) en de 435dA die altijd is voorzien van xDrive-vierwielaandrijving (€ 68.000,-).
De versies die vanaf oktober al zijn te rijden zijn de 245 pk sterke 428i Coupé, de 435i Coupé met 306 pk en de 420d Coupé, goed voor 184 pk. De eerste twee drinken benzine, de laatste diesel. Prijzen beginnen bij respectievelijk € 47.950, € 61.000,- en € 46.950,-.
Tot slot nog even een klein vergelijk: de Audi A5 1.8 TFSI met 170 pk is er vanaf € 39.760,- en die andere rivaal, de Mercedes E-klasse Coupé, begint bij € 47.450,- in het geval van de E 200 met 184 pk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW 4-serie Coupé goedkoper dan voorganger
BMW 4-serie Coupé goedkoper dan voorganger
BMW 4-serie Coupé goedkoper dan voorganger
BMW 4-serie Coupé goedkoper dan voorganger
Redactie
Door Redactie

Zoeken