Nieuws

Eerste glimp van het herboren Datsun

Eerste glimp van het herboren Datsun

Het opgestane Datsun laat weer eens van zich horen. Aan de hand van twee schetsen kondigt het budgetmerk van Nissan haar eerste auto sinds de heroprichting aan. Naar verluidt vindt de officiële onthulling plaats op 15 juli.

Enerzijds hoef je je weinig te interesseren voor het herboren Datsun omdat het niet actief zal zijn in Europa. Anderzijds is het afgestofte merk best eentje om in de gaten te gaan houden omdat het een soortgelijke strategie hanteert als het Dacia van Renault. En kijk waar dat van origine Roemeense merk nu staat en handel drijft.

Micra
In overwegend minder welvarende landen als India, Rusland en Zuid-Afrika daarentegen houden ze Datsun al scherp in de gaten zodra Nissan aankondigde het nieuw leven in te blazen als merk voor mensen met een kleine(re) portemonnee. De K2, het eerste model van het opgestane merk die gebaseerd is op de Nissan Micra, kan wel eens de ideale auto voor velen van hen zijn: compact en toch relatief ruim, zuinig én, het belangrijkst, betaalbaar. En afgaande op deze schetsen smoelt ‘ie nog best goed ook. Niet bijzonder spannend, maar op z’n minst representatief. Verdere details ontbreken nog ondanks dat de onthullingsdatum al nadert.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste glimp van het herboren Datsun
Redactie
Door Redactie

Zoeken