Nieuws

Nismo en Williams F1 slaan handen ineen

Nismo en Williams F1 slaan handen ineen

Nismo, bekend van de leukere Nissans, laat er geen gras over groeien. Alsof ze hun handen al niet vol genoeg hebben aan hun eigen sportauto’s, hebben ze ook nog een gaatje vrijgemaakt om samen met Williams Advanced Engineering een straatauto te ontwikkelen.

Nismo is de laatste tijd om de haverklap zwanger van een spannende Nissan en voorlopig heeft het nog niet genoeg van al de kraamkamers. Sterker, ze hebben ondertussen ook alvast een date-afspraak gemaakt met Williams Advanced Engineering, beter bekend als Williams F1. Samen zullen ze de koffer induiken om geboorte te geven aan tenminste één sportauto. Dat heeft de baas bij Nismo, Shoichi Miyatani, aan het Engelse Autocar laten weten.

Aerodynamische hybride?
Een van de reden dat Nismo bij Williams heeft aangeklopt is omdat het Britse bedrijf meermaals heeft bewezen dat het race-technologie bruikbaar kan toepassen in straatauto’s. Het meest recente voorbeeld daarvan is de Jaguar C-X75 Concept, de hypercar met 500 pk sterke high-revving 1.6 liter viercilinder (10.000 tpm!) die op het punt stond in productie te worden genomen maar bij nader inzien toch in de ijskast werd gezet. Een ander specialisme van Williams, dat eveneens is toegepast bij de C-X75, is een geavanceerde hybrideaandrijving en dat past natuurlijk helemaal in het plaatje van Nissan. Dit zou er meteen op kunnen duiden dat de gezamenlijk te bouwen sportauto wel eens een hybride kan zijn. Een zeer gestroomlijnde dan waarschijnlijk, want de wetten van aerodynamische is Nismo dan weer meester, vindt Frank Williams, de grondlegger van het gelijknamige bedrijf. Meer informatie is er tot dusver niet, maar dit is zeker niet het laatste dat we over deze samenwerking gaan vernemen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken