Nieuws

Citroën betreedt WTCC in 2014

Citroën betreedt WTCC in 2014

Citroën richt zich per 2014 op circuitracen door deel te gaan nemen aan het FIA World Touring Car Championship (FIA WTCC). De raceklasse, die de afgelopen jaren vooral gedomineerd werd door BMW, Seat en Chevrolet, krijgt hiermee meer vers bloed.

Deelname van Citroën aan het WTCC betekent een nieuwe uitdaging voor zowel Citroën Racing als voor Sébastien Loeb, de nu al legendarische rallyrijder die één van de Citroëns zal gaan rijden die voor het kampioenschap worden ingeschreven. Met vijf Cross Country Rally World Cups en acht titels bij de constructeurs in het Wereldkampioenschap Rally zal Citroën voor het eerst het strijdperk van de internationale circuitsport betreden. Citroën wil er naar eigen zeggen mee onderstrepen dat de autosport een basis biedt voor haar nieuwe ontwikkelingen.
“Citroën Racing heeft de laatste paar maanden nauwgezet alle details onderzocht om met dit programma door te kunnen gaan,” onthulde Frédéric Banzet, CEO van Citroën. “Het WTCC is gebaseerd op meerdere aspecten die essentieel zijn voor Citroën: uitgebreide media-aandacht, reglementen die de kosten binnen de perken houden en een echte wereldwijde racekalender. Onze betrokkenheid bij dit kampioenschap zal ons niet alleen een andere kans geven om onze Créative Technologie-filosofie te tonen, maar zal ons tevens helpen ons merk verder te ontwikkelen in veelbelovende groeimarkten als China, Rusland en Zuid-Amerika.”

Geduchte concurrentie
Met welke auto de Fransen deel gaan nemen is nog niet bekendgemaakt. Wel geeft men aan volop bezig te zijn met de ontwikkeling en de eerste testen zullen zeer binnenkort worden gestart. Citroën zal het op moeten gaan nemen tegen de inmiddels geoliede machines van BMW, Seat, Chevrolet en Lada alsook de net gestarte Honda’s.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken