Nieuws

Snelle Smart Forfour Brabus

Snelle Smart Forfour Brabus

De komende Salon van Genève betekent voor Smart de wereldpremière van de Smart Forfour Brabus. De 177 pk sterke 1.5 viercilinder maakt het mogelijk om in 6,9 seconden naar 100 km/h te sprinten en de top ligt op 220 km/h.

Onder het motto ´spice up your life´ presenteert Smart de door Brabus onder handen genomen Forfour. En dat de auto ´spicey´ is blijkt wel uit z´n gegevens. De 1.5 liter viercilinder levert in de Brabus-uitmonstering een vermogen van 177 pk. In combinatie met een gewicht van 1.090 kg is een acceleratie van 0-100 km/h geen probleem. De topsnelheid ligt op 221 km/h en daarmee is de Forfour Brabus een auto uit het segment van de snelle hatchbacks.
 
Spoilerwerk
Aan de buitenkant, maar ook in het interieur, zijn sportieve accenten te vinden. Naast de 17 inch lichtmetalen velgen is de auto ook verlaagd waardoor de wielkasten mooi opgevuld zijn. De voorbumper is voorzien van een extra voorspoiler en de normale grille heeft plaatsgemaakt voor een exemplaar met honingraatmotief. Aan de zijkant zien we zijskirts en de achterkant wordt gekenmerkt door een dubbele uitlaat en een diffusor.
 
Ook praktisch
Smart laat weten dat de Forfour Brabus dezelfde praktische eigenschappen heeft als de ´normale´ Forfour maar daar nog een heel aantal sportieve eigenschappen aan toevoegt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken