Nieuws

Peugeot geeft 208 derde bijtellingsvriendelijke motor

Peugeot geeft 208 derde bijtellingsvriendelijke motor

De Peugeot 208 gaat als warme broodjes over de toonbank. En met de komst van een derde motorisering die in aanmerking komt voor 14% bijtelling kan het alleen nog maar beter gaan. Naast de 1.0 VTi en de 1.4 e-HDi is namelijk ook de nieuwe 1.2 e-VTi erg interessant voor de leaserijder.

Peugeot brengt het aantal motoren met 14% bijtelling voor de 208 nu dus op drie. Eén dieselmotor, de 1.4 e-HDi met 68 pk, en voortaan twee benzinemotoren, de 1.0 VTi en 1.2 e-VTi. Die eerste beschikt over een vermogen van 68 pk, de tweede over 82 pk. Om in aanmerking te komen voor de lage bijtelling werd het nieuwe blok uitgevoerd met Stop&Start en de semi-automatische 2Tronic-versnellingsbak. Een gemiddelde uitstoot van 95 g/km is het resultaat. Het model is er ook met handbak, maar die geniet geen 14% bijtelling bij zakelijk gebruik.

Uitvoeringen
De 208 met 14 procent ´een-punt-twee´-motor is alleen te verkrijgen in de uitvoering Active en speciaal op de zakelijke rijder gerichte Blue Lease. De standaarduitrusting omvat onder meer centrale portiervergrendeling, een in hoogte en diepte verstelbaar stuur, airconditioning, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, cruise control met snelheidsbegrenzer, een multifunctioneel stuurwiel en een in delen neerklapbare achterbank.

Prijzen
De driedeurs Peugeot 208 Blue Lease 1.2 e-VTi staat per direct bij de dealer vanaf € 16.490,-. De meerprijs voor de 5-deursuitvoering bedraagt € 500,-. De versie met handbak staat voor € 16.790,- in de prijslijsten en ook hier is een extra investering van € 500,- nodig voor vijf in plaats van drie deuren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot geeft 208 derde bijtellingsvriendelijke motor
Peugeot geeft 208 derde bijtellingsvriendelijke motor
Redactie
Door Redactie

Zoeken