Nieuws

Beter zicht op Mexicaanse VÜHL 05

Beter zicht op Mexicaanse VÜHL 05

Als het aan de Mexicanen ligt moet hun land evenzo bekend staan om compacte sportauto’s als om de taco. Met de Mastretta MXT hebben ze al een niet geheel onbekende sportauto in huis en ook de VÜHL 05 moet mondiaal hoge ogen gooien. Op die laatste krijgen we nu een betere blik.

Zoals eerder aangekondigd zal de VÜHL 05 in z’n geheel worden onthuld tijdens het Goodwood Festival of Speed medio volgende maand. Voor nu moeten we het nog doen met een teaser en deze twee nieuwe afbeeldingen. Behalve dat de 05 behoorlijk veel weg lijkt weg te hebben van de KTM X-Bow is op de foto’s niet bijster veel onthullends te zien en lijkt deze tweede aankondiging meer aangegrepen te zijn om te benadrukken dat VÜHL in Michelin de ideale bandenpartner heeft gevonden.

Plakgraag graag
Naar verluidt ontwikkelt Michelin speciale banden voor VÜHL’s eerste sportauto. En laten wij nu juist gisteren een dagje op Circuit Zolder hebben vertoefd op uitnodiging van de Franse bandengigant om daar hun sterk verbeterde Pilot Sport-serie aan de tand te voelen. Bijzonder plakgrage banden op droog wegdek kunnen we je alvast vertellen. En die kan de vederlichte 05 ook wel gebruiken, wetende dat hij wordt aangedreven door Ford’s krachtige 2.0 liter EcoBoost uit de Focus ST.

Wereldauto
De komende tijd zal de VÜHL nog op een niet nader te noemen testbaan in Engeland worden getoetst op zijn initiële rijkwaliteiten. Vervolgens wordt de 05 op transport richting het Europese vaste land alsook de VS gezet voor de optimalisatie van de techniek. Is daar eenmaal een klap op gegeven, dan zal in Canada worden gestart met het fabriceren van de carrosserie. De assemblage vindt uiteindelijk bij Adman Leku in Mexico-Stad plaats.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Beter zicht op Mexicaanse VÜHL 05
Redactie
Door Redactie

Zoeken