Nieuws

Renault Captur RS

Renault overweegt Captur RS

Als het aan designdirecteur Laurens van den Acker ligt komt er een Renault Captur RS. Hij ziet de combinatie van de sportiviteit van RenaultSport en het stoere van de Captur wel zitten. En het lijkt ook een heel logische stap.

Renault overweegt Captur RS
De tijd dat een SUV/crossover totaal niet werd geassocieerd is verleden tijd. Zeker met de Porsche Cayenne als het ultieme voorbeeld. Van den Acker haalt dan ook niet voor niets dit model aan als hij uitspraken doet over een RS-variant op basis van de Captur. “Ik weet dat RenaultSport altijd kijkt naar mogelijkheden”, zegt Van den Acker. “Als je naar de Porsche Cayenne kijkt zie je een serieuze sportauto, dat is de Captur niet, maar de link is zeker geloofwaardig”, zo vervolgt de Nederlander.

De consument vraagt
Tijdens clinics voorafgaand aan de onthulling van de Captur werd de wens van Renault’s designer verder versterkt. Consumenten die met de auto in aanraking kwamen vroegen of grotere wielen, leren bekleding en een krachtige motor tot de mogelijkheden behoort. Daarmee lijkt het erop dat consumenten deze behoefte krijgen bij het zien van de Captur.

200 pk
Mocht er inderdaad een Captur RS komen dan zal de Australische markt een flinke vinger in de pap hebben gehad. Als derde markt voor de RS-modellen van Renault is Australië zeer belangrijk. Bovendien zijn SUV’s en crossovers daar mateloos populair en zou alleen voor ‘Down Under’ het al aantrekkelijk zijn om de combinatie op de markt te brengen. Technisch gezien moet de uitdaging sowieso niet al te groot zijn. De Captur staat op het platform van de Clio welke al leverbaar is als een 200 pk sterke Clio RS. Bovendien, zo concluderen wij na de eerste kilometers met de Captur, leent het model zich prima voor een vleugje sportiviteit.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers