Nieuws

Dit kost de Mercedes-Benz A 45 AMG!

Dit kost de Mercedes-Benz A 45 AMG!

Het is zover: Mercedes-Benz heeft de A 45 AMG in de prijslijsten opgenomen. En met dit nieuwe bommetje zou de fabrikant weleens goede zaken kunnen gaan doen. De prijs begint bij € 59.250 en daarmee plaatst Mercedes hem tussen zijn directe concurrenten in.

Om direct de vergelijking maar te trekken: de Audi RS 3 staat vanaf € 68.900,- in de prijslijsten en de BMW M135i kost minimaal € 54.500,-. Met zijn dik 59 mille staat de A 45 AMG daarmee prijstechnisch een stuk dichterbij de Beamer dan bij de Audi. Als het op prestaties aankomt worden beide concurrenten compleet verslagen. De A 45 AMG weet het tot 360 pk te schoppen en is daarmee absoluut de sterkste van het trio. Het is dan ook zeer concurrerend dat zijn prijskaartje precies tussen beide opponenten inligt.

Viercilinder
Mede door het missen van de vijfde, en bij de M135i zelfs een zesde cilinder, kon Mercedes de uitstoot van de A 45 AMG beperken tot slechts 161 g/km. Dat is slechts 5 gram meer dan de sterkste ‘normale’ editie, de A 250 4Matic. En dat verklaart een groot gedeelte van dat gunstige prijskaartje. De BPM die afgedragen dient te worden is er fors lager mee dan bijvoorbeeld de RS 3, die 212 g/km uitstoot.

Hoge standaard
Voor die prijs mag je vanzelfsprekend een goed uitgeruste AMG op je oprit verwachten. En daar hebben de Duitsers uitstekend voor gezorgd. Naast een markante stylingkit en de standaard-uitrusting op de ‘gewone’ A-klasse beschikt de A 45 AMG tevens over een AMG-sportuitlaatsysteem, 18 inch dubbelspaaks velgen, sportpedalen, een multifunctioneel sportstuurwiel in leder en Bi-Xenon koplampen.

Snelle beslissers 
Wie er snel bij is komt in aanmerking voor de Edition 1. En dat is een unieke verschijning. Op het dak, de flanken en buitenspiegels is AMG-striping aangebracht en ook de achterspoiler valt niet te missen. Tevens staat deze Edition 1 niet op 18 maar op 19 inch matzwarte wielen met speciale AMG-naafdoppen. Achter deze stoere velgen bevinden zich rood gelakte remklauwen. Het AMG Night-pakket alsook het Aerodynamics-pakket maken eveneens deel uit van de standaarduitrusting op deze Edition 1. 

Vanaf deze zomer zal de A 45 AMG bij de Mercedes-dealer staan. Bestellen kan vanaf heden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dit kost de Mercedes-Benz A 45 AMG!
Dit kost de Mercedes-Benz A 45 AMG!
Dit kost de Mercedes-Benz A 45 AMG!
Dit kost de Mercedes-Benz A 45 AMG!
Redactie
Door Redactie

Zoeken