Nieuws

Supercars voor politie van Dubai

Supercars voor politie van Dubai

Heb je in Nederland een probleem met de politie, dan kun je met een aardig vlotte wagen en wat geluk nog wel eens ontkomen. Maar ja, in ons land zijn er niet zoveel supercars. Hoe anders is dat in Dubai, waar de superbolides je om de oren vliegen. Daarom neemt de politie van het oliestaatje nu tegenmaatregelen.

In Nederland kun je als agent in de video-surveillance rekenen op een goed gepeperde Audi S-line of een Volvo R-design om wegmisbruikers te achterhalen. In Dubai neemt men daar geen genoegen mee. De dienders kunnen daar tegenwoordig kiezen uit een zestal supercars, waaronder een Mercedes SLS, Bentley Continental GT of een Chevrolet Camaro SS. Zie daar maar eens tegen te winnen in je M5, RS 6 of E-klasse AMG!

Camaro SS
Over die Camaro SS zijn de agenten van Dubai gek genoeg het meest bespraakt. Zijn specificaties zijn dan ook niet de minste: een 6.2 liter V8 met 426 pk, die in 4,7 seconden naar 100 km/h sprint. Generaal Khamis Mattar Al Mazeina, het hoofd van de politie in Dubai, zegt over de Chevrolet: ‘De Camaro heeft wereldwijd een fantastische reputatie. Het is de ideale auto voor de politie van Dubai omdat we bezig zijn met het opwaarderen en vernieuwen van ons wagenpark om te voldoen aan de hoge eisen die in ons Emiraat worden gesteld op het gebied van veiligheid en bescherming.’

Vrouwen
Alsof het wagenpark nog niet exclusief genoeg is, worden er doodleuk nog een Ferrari FF, een gelimiteerd geproduceerde Aston Martin One 77 en een Lamborghini Aventador toegevoegd aan de toch al niet misselijke opstelling. Voor iedere autogekke inwoner van het woestijnstaatje wordt het nu natuurlijk een jongensdroom om bij de politie te gaan werken. Maar iedere jongen met benzine in zijn aderen wordt teleurgesteld; de supercars worden alleen bestuurd door vrouwelijke medewerkers van de politie in Dubai.

Prestige
Het draait bij het politieapparaat in het Emiraat vanzelfsprekend alleen om prestige met deze glimmende, exclusieve bolides. Volgens de woordvoerder van de sterke arm der wet gaat het om het uitstralen van luxe en welvaart, vandaar ook dat de auto’s in eerste instantie voornamelijk in het toeristische gedeelte van Dubai rond zullen rijden. Feitelijk is het dus één grote PR-stunt. Hoezo crisis?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Supercars voor politie van Dubai
Supercars voor politie van Dubai
Supercars voor politie van Dubai
Supercars voor politie van Dubai
Supercars voor politie van Dubai
Redactie
Door Redactie

Zoeken