Nieuws

Skoda aan de Wörthersee met Rapid Sport

Skoda aan de Wörthersee met Rapid Sport

De jaarlijkse GTI-bijeenkomst aan de Wörthersee is inmiddels meer geworden dan een feestje rondom het Volkswagen-embleem. De hele VAG-groep is aanwezig rondom het Oostenrijkse meer en ook dit jaar doet Skoda weer mee. Met de Skoda Rapid Sport.

UPDATE 8 mei 2013: Foto´s van de Rapid Sport toegevoegd

Het draait bij de Wörthersee Tour om de performance-modellen van het VAG-concern. Audi gaf al aan met een afgeslankte maar toch supervette TT te komen, Seat kondigde kort daarna aan met de Leon Cup Racer naar Oostenrijk af te reizen en nu doet ook Skoda een duit in het zakje met deze Rapid Sport. En dat is volgens Skoda een dynamische en sportieve versie van de Rapid.

Sportieve genen
Het valt nog niet mee om van een ingetogen compacte vijfdeurs hatchback als de Rapid een spannende auto te maken. Het monteren van grote wielen is vaak al het halve werk. En dus zette Skoda de Rapid Sport op 19 inch lichtmetaal. Verder probeert de auto te imponeren met spoilers en een grote luchtinlaat aan de voorkant. Aan de achterzijde vinden we twee geïntegreerde uitlaten in een uitgesproken bumper. Ook binnenin worden de sportieve genen van de Rapid Sport benadrukt met onder andere een sportief stuurwiel, Recaro-sportstoelen en verlichte dorpels. Over de motorische tweaks heeft Skoda niet losgelaten. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda aan de Wörthersee met Rapid Sport
Skoda aan de Wörthersee met Rapid Sport
Redactie
Door Redactie

Zoeken