Nieuws

Elektrische Toyota EV P002 keert terug naar Pikes Peak

Elektrische Toyota EV P002 keert terug naar Pikes Peak

Vorig jaar verpulverde Toyota met de EV P002 op Pikes Peak het snelheidsrecord voor elektrische auto’s met ruim 2 minuten. Het kan echter nog sneller, denkt Toyota. Door de EV P002 flink onder handen te nemen gaat het Japanse merk voor het verbeteren van haar eigen record op het 20 kilometer lange parcours.

Toyota is als vanzelfsprekend gebrand op nieuw succes en geeft de elektrische EV P002 meer vermogen en een flinke hoeveelheid extra koppel mee. Het totaal aan vermogen komt nu neer op 544 pk en een indrukwekkende 1.200 Nm aan koppel. Hiermee kan deze elektrische berggeit een top halen van 230 km/h.
De accu die gekoppeld is aan de sterke elektromotor wordt op een nogal onconventionele manier opgeladen. Aangezien er aan de voet van de berg geen elektriciteit voorhanden is, wordt de lithium-keramische batterij opgeladen door een mobiele snellader die zich achterin een Toyota Hiace bevindt.

Routinier
De Nieuw-Zeelandse coureur Rod Millen zal plaatsnemen achter het stuur van de geüpdatet EV P002. In het verleden brak de routinier al veel records, evenals zijn zoon, die het record in de ‘Time Attack’ nog steeds in handen heeft. Vorig jaar reed de EV P002 in 10 minuten en 15,38 seconden naar de top van de befaamde Amerikaanse berg. Dit jaar mikt Toyota op een nog snellere tijd. Wellicht onder de 10 minuten.

Het internationale evenement Pikes Peak International Hill Climb vindt plaats op 30 juni.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken