Nieuws

66 mille extra voor Mercedes SLS AMG Black Series

66 mille extra voor Mercedes SLS AMG Black Series

Het is de duurste Mercedes van dit moment, maar ook de bruutste. De SLS AMG Black Series heeft een vanafprijs van – hou je vast – 326.250 euro!

Een prijskaartje dat maar liefst 66 mille hoger ligt dan de al niet malse Mercedes SLS AMG moet je als fabrikant natuurlijk kunnen verantwoorden. En dat kan AMG. Een deel van de meerprijs zit letterlijk verstopt onder de carrosserie, in de vele onderdelen die de Black Series 70 kilogram lichter maken dan de gewone SLS. Een ander deel is een compensatie voor het nog krachtiger maken van de 6.2 liter V8. In de SLS Black Series is de befaamde atmosferische achtcilinder goed voor 631 pk en 635 Nm, waarmee de auto 0 naar 100 km/h afraffelt in slechts 3,6 seconden en pas bij 315 km/h opgeeft met versnellen.

Carbon en titanium
Ook niet goedkoop is het aandikken van de carrosserie met spoilers, vleugeltjes en andere additionele aerodynamica van carbon. Uiteindelijk weegt de SLS Black Series daardoor maar 1.550 kilogram, wat bijzonder licht is voor een superauto van dit kaliber. Van richting veranderen doet hij dan ook erg gewillig als we AMG moeten geloven, evenals heftiger klinken dankzij een speciaal getuned uitlaatsysteem van titanium. Om sneller stil te kunnen staan worden er keramische remmen gemonteerd. Die zijn ook op de reguliere SLS AMG verkrijgbaar en hebben op dat model een meerprijs van € 11.616,-. Op de Black Series zijn ze standaard.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
66 mille extra voor Mercedes SLS AMG Black Series
66 mille extra voor Mercedes SLS AMG Black Series
Redactie
Door Redactie

Zoeken