Nieuws

Skoda Octavia Combi nu ook als 4x4

Skoda Octavia Combi nu ook als 4x4

We zijn momenteel in Oostenrijk bij de introductie van de nieuwe Skoda Octavia Combi 4x4. En die aandrijving krijgt hij niet voor niets; van de vorige generatie Octavia Combi werd ruim 1 op de 5 bestellingen uitgevoerd met integraalaandrijving.

Vooral in bergachtige en in de winter zeer koude landen is het 4x4-systeem op de Skoda Octavia Combi zeer populair. Skoda geeft aan dat zelfs meer dan 60% van de klanten daar kiest voor een exemplaar met aandrijving op alle vier de wielen. Vandaar ook dat het systeem onder handen werd genomen voor de nieuwe Octavia.

Elektronische verdeling
Standaard wordt de Octavia Combi met vierwielaandrijving alleen via de voorwielen aangedreven, maar bij gripverlies helpen de achterwielen naadloos mee met de aandrijving. De nieuwe generatie van het systeem onderscheidt zich vooral door de elektronische koppelverdeler die de krachten tussen het linker en het rechterwiel naar wens kan verdelen.

Drie motoren
Die kracht kan in de Octavia Combi 4x4 worden geleverd door drie verschillende motoren. De enige benzine is een 1.8 TSI met 180 pk, dieselen kan met een 1.6 TDI met 105 pk of een 2.0 TDI met 150 pk. Het verbruik is met 14% gedaald door een start/stop-systeem en regeneratie van de remenergie. De 1.6 dieselmotor is de zuinigste met 4,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 119 g/km.

Weten hoe de Skoda Octavia Combi 4x4 rijdt? Houd de site in de gaten voor de rij-impressie die binnenkort zal verschijnen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda Octavia Combi nu ook als 4x4
Skoda Octavia Combi nu ook als 4x4
Skoda Octavia Combi nu ook als 4x4
Skoda Octavia Combi nu ook als 4x4
Redactie
Door Redactie

Zoeken