Nieuws

Spyker: winst, verlies en grote productieplannen

Spyker: winst, verlies en grote productieplannen

Met de bekendmaking van de jaarcijfers van Spyker gingen verschillende geluiden gemoeid. Er werd op papier aanzienlijke winst geboekt, maar bedrijfstechnisch waren er verliezen. Victor Muller kwam bovendien met grootse plannen omtrent de productie van het bedrijf uit Zeewolde.

Het operationele resultaat van Spyker over heel 2012 bleef steken op een verlies van € 6 miljoen. Toch werd er over 2012 een winst van € 114,4 miljoen behaald. Een verlies, maar toch winst? Inderdaad. Spyker heeft het voor elkaar gekregen om een deel van haar schulden om te zetten in aandelen, waardoor deze schuld niet meer terugbetaald hoeft te worden.

B6 Venator Spyder
Met deze uitgifte van aandelen is een dusdanige som geld gepaard gegaan, dat Spyker goed kan gaan gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de B6 Venator, waarvan de productie begin 2014 opgestart zal worden. Ook kondigde Victor Muller aan dat een B6 Venator Spyder op het programma staat, maar dat zal nog even duren. Allereerst wordt de aandacht gericht op de C8 Aileron, waarvan volgens Muller de orderboeken geheel gevuld zijn. Opnieuw grootse plannen en mooie woorden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken