Nieuws

Volkswagen Golf is ‘Trekauto van het Jaar 2013’

Volkswagen Golf is ‘Trekauto van het Jaar 2013’

Na een week intensief testen met allerlei sleurhutten achter diverse finalisten is de Volkswagen Golf uiteindelijk uitverkoren tot ‘Trekauto van het Jaar 2013’. De Golf volgt de Ford Focus op die vorig jaar met de titel aan de haal ging.

De prijzen voor de Volkswagen Golf zijn dit jaar niet aan te slepen. Naast ´Auto van het Jaar 2013´ en ´World Car of the Year 2013´ is de Volkswagen Golf nu ook ´Trekauto van het Jaar 2013´. De jury van de KCK, dat onderdeel is van de ANWB, roemden de Duitse compacte middenklasser om zijn onderstel, dat een subliem weggedrag oplevert, en de uitstekende prestaties van de 1.4 TSI met 140 pk. Tijdens de testproeven, die plaatsvonden op het testcircuit van DAF in St. Oedenrode, was voor zowel de rijdende als de niet-rijdende jury de Golf op de meeste punten het beste van allemaal. De ´statische´ jury prees de Golf voornamelijk om zijn comfort en zijn mooi vormgegeven kofferbak met in hoogte verstelbare bodem.

Andere klassen
Naast de algemene klasse kent de verkiezing ´Trekauto van het Jaar´ ook nog subcategorieën. In de lichtste klasse ging de Peugeot 208 er met de eerste prijs vandoor. Ondanks dat hij geen berggeit is wordt hij wel als winnaar aangewezen, mede door zijn weggedrag en goede motor. In de C-Klasse kwam de Mazda 6 als eerste uit de bus en de Japanner liet hiermee de Volvo V40 en de Mercedes B-klasse achter zich. Blijven nog over de Honda CR-V, de Ford Kuga en de C-Max, zij werden tot winnaar in de zwaardere klasses verkozen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken