Nieuws

Audi Q8

Audi Q8 lijkt doorgang te vinden

Aangezien de Duitsers de merknaam ‘Q8’ al hebben laten patenteren zal het wel gek moeten lopen wil Audi haar grootste SUV niet dopen met deze naam. Zeker nu Wolfgang Durheimer, bij Audi verantwoordelijk voor Research & Development, gezegd heeft dat een model boven de Q7 zeker in de pijplijn zit.

Audi Q8 lijkt doorgang te vinden
De nog te introduceren SUV, die vooralsnog als Audi Q8 door het leven gaat, moet gaan concurreren met bijvoorbeeld de Bentley EXP 9 F, Lamborghini Urus of de topmodellen van Land Rover´s Range Rover. Het is nog wat vroeg om in dit stadium exacte concurrenten te bepalen, maar enkel het crème de la crème op SUV-gebied zal bij de Q8 passen. Anders zou de Q7 immers overbodig worden. 

Rivaliteit
Wolfgang Durheimer bevestigde dat Audi bezig is met de plannen om een grotere versie van de Q7 te bouwen. ‘Bentley heeft laten zien dat er wel degelijk markt is voor een topklasse SUV, dus waarom zouden wij het niet doen? Ik houd wel van een uitdaging’, aldus de ontwikkelingsbaas. Ook Lamborghini - dat hard werkt aan de Urus - wordt niet beperkt binnen het VAG-concern. ‘Ik ben hard aan het werken om de Urus in productie te krijgen. De introductie van de EXP 9 F van Bentley kan ons helpen om die plannen door te drukken, want daarmee leggen we alvast een basis. Concurrentie binnen de merken staan we dan ook toe, dat is alleen maar gezond´. 
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers