Nieuws

Volkswagen Taigun waarschijnlijk in productie

Volkswagen Taigun waarschijnlijk in productie

Volgens Volkswagen’s hoofddesigner Klaus Bishoff is de Taigun dicht bij een productiestadium. De mini-crossover werd voor het eerst onthuld tijdens de Sao Paulo Motor Show vorig jaar en is volgens Bishoff snel in de showrooms te vinden. ‘Daar geloof ik heilig in’, aldus de designer.

Het Engelse Auto Express maakte een babbeltje over de Volkswagen Taigun met het hoofd van de designafdeling van de Duitsers. Daarin liet hij zich ontvallen dat de Taigun niet alleen voor de Zuid-Amerikaanse markt ontwikkeld is. ‘We zouden wel stom zijn als we de auto alleen in Zuid-Amerika zouden verkopen. We zijn een wereldwijd bedrijf en brengen auto’s naar elke markt welke daar om vraagt.’ Volgens Bischoff zal de Engelse markt daarbij niet vergeten worden en dus kunnen we ook in Europa rekenen op een komst van Volkswagen´s kleinste crossover.

up!
Wat Volkswagen in Europa zo goed uitspeelt met het MQB-platform, lijken de Duitsers ook te gaan doen met het platform van de up!. De Taigun staat op het NSF, het New Small Family platform, waarmee ook de flexibiliteit hiervan duidelijk wordt.

Driecilinder
In de Taigun conceptcar ligt een 1.0 TSI driecilinder motor, exact zoals die ook in de GT up! te vinden is. Dat betekent dat het blokje dankzij de toevoegingvan een turbo 110 pk aan vermogen genereerd. Binnen 10 seconden zou de 985 kilogram wegende mini-crossover naar 100 km/h kunnen sprinten en het verbruik blijft netjes binnen de perken: 4,5 l/100 km.

Groeien
Ten opzichte van de up! is de Taigun met 83 mm in de breedte gegroeid. Ook in de hoogte is de conceptcar groter dan Volkswagen’s kleinste; naast elkaar schelen ze 81 mm. Met een wielbasis die 50 mm gegroeid is neemt de Taigun bijna gelijkwaardige parkeerruimte in als zijn voornaamste concurrent, de Nissan Juke.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Taigun waarschijnlijk in productie
Volkswagen Taigun waarschijnlijk in productie
Redactie
Door Redactie

Zoeken