Nieuws

Maserati Ghibli

Maserati Ghibli: alle motoren en specificaties

Dat de Maserati Ghibli de eerste drietand met dieselmotor zou worden, dat wisten we al. Maar nu is ook bekend wat voor vermogen de Italianen uit de zelfontbrander weten te krijgen, evenals de andere specificaties.

Maserati Ghibli: alle motoren en specificaties
Voor het eerst in de rijke geschiedenis van Maserati zal er bij de introductie van de Ghibli een dieselmotor op de keuzelijst prijken. De V6 heeft een inhoud van 3.0 liter en een vermogen van 275 pk. In 6,3 seconden wordt de sprint naar 100 km/h voltrokken. Souplesse is gegarandeerd dankzij het forse koppel van 600 Nm. Het verbruik van Maserati’s kleinste is bepaald op 6,0 liter per 100 km en de CO2-uitstoot wordt daarmee onder de 160 g/km gehouden. Maserati claimt dat de motor door haar eigen technici is ontwikkeld en mede daardoor de karakteristieke Maserati-sound bevat. De techniek heeft daar uiteraard wel een extra handje bij geholpen. Twee sound actuatoren - die samen het Maserati Active Sound System mogen worden genoemd - zijn vlakbij de uitlaatpijpen aangebracht en accentueren de meest speciale tonen die de motor verlaten en moduleren ze precies passend bij de wijze waarop de auto bereden wordt. Wanneer de bestuurder de Sportknop indrukt, wordt het geluid nog meer resonant en nog inspirerender.  

Verschillende vermogens
Vanzelfsprekend staat er ook benzinemotoren op het programma. Beiden gebouwd door Maserati Powertrain in samenwerking met de collega´s van Ferrari. Die laatste zal ook verantwoordelijk worden voor de bouw van de blokken. Beiden meten ze 3.0 liter aan inhoud, zijn ze voorzien van zes cilinders en delen ze een groot deel van hun techniek met de 3.8 liter V6 uit de Quattroporte. Maserati levert het blok in een tweetal uitvoeringen. De minst krachtig uitgevoerde versie krijgt één turbo en produceert 330 pk en 500 Nm koppel. De sprint van nul naar honderd duurt 5,6 seconden en het gemiddelde verbruik blijft steken op 9,6 l/100 km. 
Een stapje hoger op de ladder staat de Ghibli S met onder de kap een van twee turbo´s voorziene V6. Het blok ontwikkelt in dit geval een vermogen van 410 pk en een koppel van 550 Nm en zal in exact 5 seconden naar 100 km/h sprinten. De lol is voor deze Ghibli pas op bij 285 km/h. Het vermogen van de Ghibli zal, voor optimaal rijplezier, standaard via de achterwielen op de weg gebracht worden. Optioneel levert Maserati de Ghibli S tevens met vierwielaandrijving (Q4). Wie daarvoor kiest heeft een bijkomend voordeel: de auto sprint dan tweetiende (4,8 seconden) sneller naar 100 km/h.

Business
Maserati mikt met de Ghibli heel duidelijk op de wat krachtiger uitgevoerde A6´en, 5-serie´s, E-klasse´s en de XF van Jaguar. Een heel zakelijke doelgroep en bovendien een compleet nieuw publiek voor Maserati. Dat worden spannende - en vermoedelijk opwindende tijden - in Italië.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Maserati Ghibli: alle motoren en specificaties
Maserati Ghibli: alle motoren en specificaties
Maserati Ghibli: alle motoren en specificaties
Maserati Ghibli: alle motoren en specificaties

Zoeken

Merk- & modeldossiers