Nieuws

BMW richt nieuw merk op in China

BMW richt nieuw merk op in China

BMW gaat een nieuw merk starten in China. Samen met de Chinese partner Brilliance Automotive willen de Duitsers opkomende markten gaan bespelen, zo vertelde marketingdirecteur Ian Robertson. Ook andere markten dan alleen China zullen bediend worden door het nieuwe merk.

Het merk gaat Zinoro heten, een samenvoeging van Zhi Nuo, wat vrij vertaald ‘De Belofte’ betekent. De verwachting is dat het merk zijn modellen baseert op de auto’s die al gefabriceerd worden in de fabriek in Shenyang in China. Daaronder vallen de X1 en de 3-serie sedan en er wordt vooral gekeken naar elektrische varianten van deze auto’s. Ook de al bestaande i3 en i8 zouden kanshebbers zijn om in China onder de naam Zinoro beschikbaar te komen.

Chinese wetgeving
De reden achter deze elektrische aandrijflijnen zijn de opvallende Chinese regels waaraan een nieuw merk zich moet houden. Buitenlandse automerken die een nieuw merk in het land willen lanceren moeten voldoen aan de regel dat haar modellen een hybride of volledig elektrische aandrijflijn hebben. Maar naast China zouden ook andere markten mogelijk bediend worden door de nieuwe dochteronderneming. Zelfs Europa zou niet buitengesloten worden. 

Naam
De naam van het nieuwe merk is nog niet bevestigd, wel wilde Robertson kwijt dat het bedenken van de titel geen pretje was. ‘Er is een aantal hele slimme mensen die zo’n beetje iedere naam die je kunt bedenken patenteren en er copyright op aanvragen. Hierdoor moesten we creatief uit de hoek komen.’ Mogelijk zal BMW aan het eind van deze week tijdens de Shanghai Motor Show meer informatie vrijgeven over het nieuwe merk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW richt nieuw merk op in China
Redactie
Door Redactie

Zoeken