Nieuws

Jaguar F-type

Jaguar F-type GT met 600 pk?

Voor de pure liefhebber zal het volgende zeer prettig in de oren klinken. Jaguar is achter de schermen bezig met een F-type die niet minder dan 600 pk op het asfalt moet kunnen overbrengen! De auto, die de sterkste Jaguar in het gamma zou kunnen worden, staat momenteel echter nog wel in de kinderschoenen.

Jaguar F-type GT met 600 pk?
Om gelijk alle euforie een beetje te temperen: voor 2016 zal de auto niet op de weg te vinden zijn, maar geruchten dat er een conceptcar op het Goodwood Festival of Speed te vinden zou zijn worden bevestigd noch ontkend. Jaguar-topman Adrian Hallmark wilde de über-F-type niet beamen, maar gaf wel aan dat meer gelimiteerde modellen zoals de XKR-S GT een reële optie zijn voor het bedrijf. En dat zwengelt de geruchten uiteraard aan.

Techniek naar productieauto’s
Volgens Hallmark heeft het bouwen van 30 tot 50 exclusieve GT’s geen effect op de verkopen van Jaguar, maar de techniek die schuilgaat in deze auto’s zou wel eens zijn weg naar de normale productieauto’s kunnen vinden.
Ook zijn er gewijzigde interne protocollen voor nieuw te bouwen sportauto’s. Vanaf heden zullen alle modellen met de ‘R’ in de naam sportieve versies van reguliere auto’s zijn, R-S staat voor meer extreme modellen en GT varianten zullen een gelimiteerde oplage krijgen en volledig op het circuit gefocust zijn. Dat geeft al wel aan dat we meer van dit soort modellen kunnen gaan verwachten. 

Goodwood Festival of Speed
Er gaan verschillende geruchten dat op het Goodwood Festival of Speed een conceptcar van de Britten zal worden gepresenteerd. Ook hier wilde Hallmark zijn vingers niet aan branden, wel gaf hij aan dat er iets ‘speciaals’ te gebeuren staat. Bovendien wilde Hallmark kwijt dat engineers ten tijde van de ontwikkeling van de XKR-S GT experimenteerden met de supercharged V8 met nog meer vermogen. Toch tempert hij ook hier direct de verwachtingen door te zeggen dat de bestuurbaarheid van de auto altijd voor brute kracht gaat. ‘Het is de truc om al het vermogen dat je hebt op het asfalt over te brengen. Je kunt al het vermogen van de wereld hebben, maar de tractie is de sleutel tot succes.’ Hallmark heeft een punt, maar naar ons idee moet de F-type daar wel mee om weten te springen. De XKR-S GT maakt niet voor niets gebruik van componenten van zijn jongere broer.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers