Nieuws

Peugeot 208 nu ook met 14%-benzinemotor

Peugeot 208 nu ook met 14%-benzinemotor

Dankzij een kleine update is het Peugeot gelukt om de CO2-uitstoot van de lichtste benzinevariant van de 208 vier g/km te drukken. Niet bijster spectaculair zul je denken, maar het zorgt er wel voor dat het model in de laagste (reguliere) bijtellingsklasse valt. En dat maakt het zeker nieuwswaardig!

Peugeot heeft met de zuinige 208 1.0 VTi het rijk niet alleen. Ook de Nissan Micra, Renault Clio en de Toyota Yaris Hybrid zijn te verkrijgen met een benzinemotor in combinatie met 14% bijtelling. Peugeot weet zich bij dit drietal te voegen dankzij een kleine update aan de aandrijflijn, waardoor de uitstoot van 99 naar 95 g/km daalt. Particuliere rijder profiteren overigens ook, nog het gehele jaar rijd je met de 208 1.0 VTi wegenbelastingvrij. 

Voordelig
De Peugeot 208 VTi zal als Access leverbaar zijn en kost minimaal € 13.290,-. Standaard is de Access uitgerust met ESP, zes airbags, boordcomputer en cruise controle. Naast de standaarduitvoering levert Peugeot de 208 tevens als ‘Blue-Lease’ uitvoering voor de zakelijke markt.

De Peugeot 208 1.0 VTi is per direct te bestellen en staat vanaf eind juni bij de dealer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot 208 nu ook met 14%-benzinemotor
Peugeot 208 nu ook met 14%-benzinemotor
Redactie
Door Redactie

Zoeken