Nieuws

Aston Martin met waterstofauto naar Nürburgring

Aston Martin met waterstofauto naar Nürburgring

Aston Martin gaat als eerste fabrikant met een auto op waterstof meedoen aan de racerij. Een Rapide S dient als basis voor dit vernuftige stukje techniek.

De Aston Martin Hybrid Hydrogen Rapide S is in samenwerking met Alset Global gebouwd. De auto zal één van de 150 deelnemers aan de 24 uur van de Nürburgring zijn die op 19 en 20 mei verreden wordt en kan op zowel alleen benzine, alleen waterstof en een combinatie van beide brandstoffen voortgestuwd worden. De 6.0 liter V12 met twee turbo’s zal de Aston binnen 5 seconden op de 100 km/h kunnen krijgen, maar over het totale vermogen wordt niets gezegd.

Hoge druk
Om de waterstofvoorraad op te kunnen slaan zijn er vier tanks in de unieke Rapide S geïnstalleerd. Twee worden naast de coureur geplaatst en twee bevinden zich in de kofferbak van de waterstof-racer. Alle tanks zijn gefabriceerd uit carbon en kunnen 3,5 kilogram aan waterstof per stuk kwijt. Die brandstof wordt onder de druk van 350 bar bewaard en moet dus veilig bewaard worden. Om aan te geven dat dit is gebeurd heeft het Duitse motorsportorgaan DMSB al haar goedkeuring voor de waterstof-installatie gegeven.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken