Nieuws

Fisker

Ondergang voor Fisker dreigt

Het einde lijkt nabij voor het Amerikaanse Fisker. Bovenop de eerdere problemen op het gebied van financiën en overnames heeft het noodlijdende bedrijf onlangs ongeveer 150 van haar 200 medewerkers ontslagen. Het is nog niet over en uit voor de fabrikant van luxe plug-in hybrides, maar de situatie wordt er niet beter op.

Ondergang voor Fisker dreigt

Recentelijk stapte Henrik Fisker al op als directeur en financieel ging het ook al niet goed met Fisker. Er werd naargeestig naar geld gezocht om de productie van zowel de Karma als de Atlantic te kunnen laten draaien. Dit werd extra moeilijk gemaakt omdat de Amerikaanse overheid enige tijd geleden het tegoed van 340 miljoen dollar bevroor dat Fisker nog zou krijgen (190 miljoen van de in totaal 530 miljoen dollar aan subsidie al was verstrekt). Als noodgedwongen gevolg van de recente perikelen zijn daar nu ontslagen bijgekomen.

Onvermijdelijk
Naast een ferme ontslagronde is het Fisker nog steeds niet gelukt om een investeerder aan te trekken. Ondanks dat de Karma in Nederland 0% bijtelling heeft en in ons land relatief gezien goed verkoopt, is het voor de fabrikant absoluut niet gemakkelijk om het hoofd boven water te houden zonder die investeerders. Het Chinese Geely liet vorige maand weten niet langer geïnteresseerd te zijn in een overname, terwijl Fisker daarvoor al in de problemen kwam toen haar batterijleverancier failliet ging. En alles lijkt erop dat Fikser nu zelf aan de beurt is om om te vallen.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers