Nieuws

Compacte premium SUV van Lexus in de stijgers

Compacte premium SUV van Lexus in de stijgers

Ook Lexus gaat zich mengen in het steeds voller wordende segment van de compacte SUV. Dat heeft een bron binnen het bedrijf bevestigd tegen Autonews. Op de NAIAS van Detroit liet een andere bron, Kazuo Ohara al weten dat er een studiemodel gepland staat voor november, als de Tokyo Motor Show aanvangt.

Na de aankondiging op de thuismarkt eind dit jaar wil Lexus de productierijpe compacte SUV begin volgend jaar op de Autosalon van Genève presenteren. Het model moet de concurrentie aangaan met de Audi Q3 en de BMW X1 en zal zeer waarschijnlijk een hybride worden op basis van de Toyota RAV4. De aandrijflijn van de kersverse IS 300h lijkt voor de hand te liggen.

Verkoopsuccessen
Geheel onlogisch is de stap van Lexus overigens niet. In 2012 werden er in Europa 407.512 compacte SUV’s verkocht; een stijging van 24% ten opzichte van het jaar ervoor. Analytici vermoeden dat in 2015 meer dan 500.000 auto’s in het segment verkocht gaan worden, waardoor Lexus nog net op tijd instapt. Mits ze de belofte van een productierijpe auto op Genève volgend jaar tenminste waar kunnen maken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken