Nieuws

Volkswagen Golf Variant

Prijzen nieuwe Volkswagen Golf Variant bekend

De prijzen van de nieuwe Volkswagen Golf Variant zijn naar buiten gebracht. Vanaf € 21.450,- kun je instappen in een Golf Variant met benzinemotor, voor een Golf Variant diesel bedraagt de prijs minimaal € 26.550,-. De Bluemotion van die laatste variant zal 14% bijtelling krijgen!

Prijzen nieuwe Volkswagen Golf Variant bekend

UPDATE 08-04-2013: Standaarduitrusting toegevoegd, evenals uitrustingen van de Comfort- en Highline-uitvoering.

Vooral de Bluemotion is uiteraard interessant. Dankzij een 110 pk sterke 1.6 TDI-motor komt de Golf Variant Bluemotion in de zo belangrijke 14% bijtellingsklasse en zal daarom voor nieuwe klanten die ruimte behoevend zijn erg interessant worden. Helaas moeten we je op dit moment nog teleurstellen, want juist die prijs heeft Volkswagen nog niet bekendgemaakt. 

Benzinemotoren
Volkswagen levert twee verschillende benzinemotoren in de Golf Variant. De 1.2 TSI Trendline met 85 pk staat te boek voor € 21.450,- en de 105 pk sterke Trendline kost € 22.950,-. Voor een 1.2 TSI Comfortline moet € 1.800,- extra betaald worden ten opzichte van de Trendline en een Highline kost nog eens een additionele € 1.000,-. Hierdoor komt de 1.2 TSI 105 pk Highline op € 25.790,-. Als je liever een DSG-versnellingsbak dan een handbak wilt rijden wordt er door Volkswagen – in alle gevallen – € 2.500,- meer gevraagd. De Trendline is overigens alleen met een handgeschakelde versnellingsbak te verkrijgen. 
De 1.4 TSI is ook verkrijgbaar met twee verschillende vermogens. De 122 pk sterke Comfortline staat voor minimaal € 25.990,- te boek, de Highline is verkrijgbaar vanaf € 26.990,-. Voor een 1.4 TSI met 140 pk moet € 28.590,- betaald worden, maar daarvoor staat wel de Highline op de stoep. Ook hier dient € 2.500,- extra overgemaakt te worden voor een automatische versnellingsbak.

Diesels
De Volkswagen Golf Variant staat in combinatie met een zelfontbrander in de prijslijsten vanaf € 26.550,-. Voor dit geld krijg je de al eerder genoemde 1.6 TDI met 110 pk, in Trendline-uitvoering. Voor de Comfortline dient ook hier € 1.800,- extra afgerekend te worden, een Highline levert voor Volkswagen nog eens € 1.000,- meer op. Als laatste krachtbron is er de 2.0 TDI met 150 pk, die alleen in Highline beschikbaar is. Hiervoor moet je minimaal € 32.090,- uitgeven, voor een DSG-automaat wordt ten minste € 34.590,- afgedragen.

Trendline, Comfortline en Highline
Standaard is de Golf Variant niet karig bedeeld. Airco, een boordcomputer, elektrisch bedienbare ramen en verwarmbare buitenspiegels, elektronische handrem, het elektronische sperdifferentieel XDS, centrale deurvergrendeling, zwarte dakrailing en een 12,7 cm aanraakscherm zijn direct beschikbaar bij de basisuitvoering Trendline. Met de Comfortline krijg je daar 15 inch lichtmetalen velgen, cruisecontrol, schuifladen onder de voorstoelen en een in leder uitgevoerd stuurwiel en pookknop bij. De meeste complete uitvoering heet traditioneel bij Volkswagen Highline. Bestel je deze, dan krijgt je ook nog vermoeidheidsherkenning, een multifunctioneel stuurwiel, sportstoelen, 16 inch lichtmetalen wielen en een chromen dakrailing.

In de loop van april kan de Golf Variant besteld worden, de levering begint in augustus.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen nieuwe Volkswagen Golf Variant bekend
Prijzen nieuwe Volkswagen Golf Variant bekend

Zoeken

Merk- & modeldossiers