Nieuws

Jaguar F-type wint World Car Design of the Year 2013

Jaguar F-type wint World Car Design of the Year 2013

Feeststemming bij Jaguar. Hun F-type heeft namelijk de ‘World Car Design of the Year 2013’ binnen gehengeld. In totaal kwamen 43 auto’s in aanmerking voor deze vooraanstaande prijs die tijdens de New York Autoshow werd uitgereikt.

De Jaguar F-type heeft in de finale niet de minste auto’s achter zich gelaten. Tot de tegenstanders behoorden namelijk de Mazda6 en de - jawel - de Aston Martin Vanquish. De uitstraling van de F-type wordt niet alleen door de jury van de ‘World Car’-verkiezing gewaardeerd, maar ook het publiek roemt de open sportauto van Jaguar, zo bewijzen de 2.000 orders die al geplaatst zijn. En dat zonder dat men er ook nog maar een meter mee gereden heeft! 

Dynamisch en aantrekkelijk
De 66 juryleden roemen de Jaguar F-type om zijn sierlijke lijnen, lange wielbasis en de fraai gevormde spatborden. “De F-type behoudt de voor Jaguar zo kenmerkende elegantie met horizontaal lopende lijnen en ronde oppervlakken”, luidt het commentaar. Het interieur is volgens de beoordelaars zo mogelijk nog aantrekkelijker: “De bestuurder staat duidelijk centraal, terwijl voor de passagier een praktische handgreep is geïntegreerd in de grote middenconsole. De stoelen zitten eveneens voortreffelijk.” Ja, wat moeten wij daar nog aan toevoegen?


Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Jaguar F-type wint World Car Design of the Year 2013
Jaguar F-type wint World Car Design of the Year 2013
Redactie
Door Redactie

Zoeken