Nieuws

Nieuwe Porsche 911 RSR heeft nog meer haast

Nieuwe Porsche 911 RSR heeft nog meer haast

Porsche heeft een 911 RSR verbeterd op basis van de 991. Deze Elfer onder de Elfer’s is nog sneller en wendbaarder dan voorheen en komt in actie tijdens het World Endurance Championship (WEC) en de 24 Uren van Le Mans.

Om de nieuwe 911 RSR nog betere rondetijden neer te laten zetten dan zijn voorganger heeft Porsche nog meer gebruikgemaakt van lichtgewicht materialen en geavanceerde aerodynamica. De voor- en achterspatborden, de zijschermen, de deuren, de onderzijde, de wielkasten, de achterspoiler, het dashboard en de middenconsole zijn allemaal opgetrokken uit koolstofvezel. Voor de ramen is extra dun en licht polycarbonaat gebruikt en ook de lithium-ion-accu draagt bij aan de gewichtsreductie. Bovendien is de nieuwe 911 RSR niet alleen sneller óp het circuit, ook daarnaast zet het betere tijden neer. Een groot deel van de body is namelijk zo geconstrueerd dat ze binnen luttele seconden van de auto verwijderd en vervangen kunnen worden. Dat scheelt cruciale seconden in de pitstraat.

Vaandeldrager
Een andere tactiek om betere prestaties te realiseren is het creëren van een meer evenwichtige gewichtsverdeling. Zo is het zwaartepunt aanzienlijk lager dan dat van de 911 RSR van het type 997 komen te liggen. Dankzij nieuwe luchtinlaten werd het mogelijk de radiator centraal te plaatsen, waardoor deze effectiever functioneert. Let overigens ook even op de exterieurstyling, de stickers verwijzen namelijk naar het 50-jarige jubileum van de 911.

Gunstige pk/gewichtsverhouding
Voor de aandrijving zorgt een geoptimaliseerde versie van de 4.0 liter zescilinder-boxer uit de vorige GT3 RSR. Het vermogen ligt op zo’n 460 pk. Dat lijkt bescheiden, maar vergeet niet dat de RSR aanzienlijk minder weegt dan de 991 bij de dealer om de hoek. Voor de overbrenging naar de achterwielen zorgt een nieuw ontwikkelde transmissie met 6 verzetten die via peddels achter het stuurwiel te bedienen is.

Druk raceprogramma
De nieuwe Porsche 911 RSR komt in actie tijdens het World Endurance Championship (WEC) en de 24 Uren van Le Mans. De eerste race van het WEC is op het Engelse Silverstone. Het Porsche AG Team Manthey is het enige team dat het komende raceseizoen twee Porsches 911 RSR inzet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Porsche 911 RSR heeft nog meer haast
Nieuwe Porsche 911 RSR heeft nog meer haast
Nieuwe Porsche 911 RSR heeft nog meer haast
Nieuwe Porsche 911 RSR heeft nog meer haast
Nieuwe Porsche 911 RSR heeft nog meer haast
Redactie
Door Redactie

Zoeken