Nieuws

Volkswagen Golf sleept ook ‘World Car of the Year 2013’ binnen

Volkswagen Golf sleept ook ‘World Car of the Year 2013’ binnen

Uit een lijst van 42 genomineerden is in New York gisteravond de Volkswagen Golf uitgeroepen tot ‘World Car of the Year’. De champagnekurken in Wolfsburg zullen knallen als nooit tevoren want de Golf won ook al de Europese ‘Auto van het Jaar’ verkiezing.

“Dat we deze award hebben gewonnen toont aan dat de Golf een klasse op zichzelf vormt. Overal ter wereld." De misschien wat arrogante uitspraak van Prof. Dr. Martin Winterkorn slaat de spijker op zijn kop want de Golf oogst wereldwijd enorme lof. Niet alleen van de pers die ermee rijdt, maar zeker ook van klanten die ervoor zorgen dat de fabriek in Wolfsburg op maximale toeren draait. En daar komen dan nog eens twee prestigieuze titels bij in de vorm van de tijdens de Autosalon van Genève uitgereikte ‘Auto van het Jaar 2013’ en nu het in ontvangst nemen van de ‘World Car of the Year 2013’ bokaal in New York.

Vier maal
Bij Volkswagen zal de stemming zodoende opperbest zijn. Temeer ook omdat ze hiermee de winst van vorig jaar weten te prolongeren. In 2012 was het de up! die met de bokaal uit New York terugkeerde naar Duitsland. Bovendien won de Polo in 2010 en was de Golf ook in 2009 de winnaar. Volkswagen domineert daarmee de sinds 2004 in het leven geroepen verkiezing.

Finalisten
De jury, bestaande uit 66 journalisten uit 23 landen, koos de Golf uiteindelijk uit een lijst van vier finalisten. De Mercedes A-klasse, Porsche Boxster/Cayman en Toyota GT86/Subaru BRZ/Scion FR-S dongen eveneens mee naar de bokaal. Geheel met lege handen stond Porsche overigens niet, die wonnen namelijk de World Performance Car 2013 bokaal.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf sleept ook ‘World Car of the Year 2013’ binnen
Volkswagen Golf sleept ook ‘World Car of the Year 2013’ binnen
Redactie
Door Redactie

Zoeken