Nieuws

Prijzen nieuwe Range Rover Sport fors lager

Prijzen nieuwe Range Rover Sport fors lager

Hoewel het in de lucht hing dat de Range Rover Sport goedkoper zou worden, hadden we niet gedacht dat het prijsniveau zoveel gunstiger zou uitvallen. Het duurste model krijgt een prijskaartje dat maar liefst € 20.000,- lager is dan zijn voorganger. En dat allemaal met dank aan de lagere uitstoot en dus de daaraan gekoppelde belastingen.

Voor een beetje snelheid draait Land Rover zijn hand niet om. Vannacht werd de nieuwe Range Rover Sport tijdens de New York Autoshow nog onthuld, en nu al zijn de prijzen van deze populaire Range bekend gemaakt en die zijn een stuk lager dan voorheen.

Wachten op instappers
Enthousiast geworden? Dat kunnen we begrijpen, maar meteen naar de dealer hollen voor de voordeligste Range Rover Sport is wat te voorbarig. Voor de Range Rover 3.0 TDV6 S met 258 pk, die voor € 83.500,- op de oprit kan staan, vraagt Land Rover namelijk enig geduld. Dit basismodel zal niet direct bij de marktintroductie in het derde kwartaal van 2013 beschikbaar zijn. Ook de 3.0 TDV6 SE, die voor € 88.800,- te boek staat, zal nog niet direct geleverd kunnen worden. Evenals de 292 pk sterke 3.0 SDV6 SE met een starttarief van € 95.200,-.

Duurdere modellen eerst
Aftrappen doet Land Rover met de duurdere en sterkere motoriseringen. Zo vormt de 3.0 TDV6 HSE in eerste instantie de instapper, gevolgd door de HSE Dynamic-versie. De HSE moet minimaal € 95.500,- kosten, voor de HSE Dynamic wordt een meerprijs van € 2.200,- gevraagd. Tevens is er de 3.0 SDV6 HSE voor € 101.100,- en de 3.0 SDV6 HSE Dynamic die € 103.600,- kost.
Voor die aanvullende investering van € 2.500,- krijg je als koper een extra dynamisch model dat zich onderscheidt van de HSE door specifieke luxe details. Bovendien is de HSE Dynamic de eerste uitvoering die verkrijgbaar is met de machtige V8-Supercharged, goed voor 510 pk. Voor minimaal € 150.400,- overhandigt de verkoper je de sleutel van deze performance-versie.

Autobiography
De top van de Range Rover Sport wordt gevormd door de Autobiography-uitvoering. Met de SDV6-dieselmotor moet hij minimaal € 112.800,- kosten. De Autobiography Dynamic staat voor € 114.900,- in de prijslijsten. Ten slotte is er de 5.0 V8-Supercharged Autobiography Dynamic, die voor € 161.600,- van eigenaar verwisselt.

De verkoop van de nieuwe Range Rover Sport is nu al gestart, om rond september de eerst geproduceerde exemplaren te kunnen uitleveren. Dan vindt ook de dealerintroductie plaats.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen nieuwe Range Rover Sport fors lager
Prijzen nieuwe Range Rover Sport fors lager
Prijzen nieuwe Range Rover Sport fors lager
Prijzen nieuwe Range Rover Sport fors lager
Redactie
Door Redactie

Zoeken