Nieuws

SsangYong LIV-1 vindt inspiratie bij Range Rover

SsangYong LIV-1 vindt inspiratie bij Range Rover

Als je je productportfolio wilt verbreden met een grote, luxe SUV, dan is de Range Rover de ideale auto waar je inspiratie uit kunt putten. Niet dan?! SsangYong lijkt het althans wel te hebben gedaan om gestalte te geven aan hun nieuwe concept, de LIV-1.

Hoewel de SsangYong LIV-1 Concept niet in aanmerking zal komen voor de originaliteitsprijs, is de Range Rover geen verkeerde auto om op te lijken. Om verwarring te voorkomen is het eigenlijk maar goed dat de Zuid-Koreanen hun SUV-concept tentoonstellen in Seoul, op het moment dat Land Rover de nieuwe Range Rover Sport onthuld in New York. In beide steden vindt immers een grote autoshow plaats aan het einde van de week.

Summier
In tegenstelling tot Land Rover is SsangYong nog erg summier in het verstrekken van informatie over hun nieuweling. Dat de LIV-1 Concept een lel van een SUV is, vertellen de foto’s onmiddellijk. Ook het gegeven dat de stoellay-out 2+2+3 is en daarmee plaats wordt geboden aan maximaal 7 personen laat dit zien. Echter, wat nu precies de bedoeling van SsangYong is met de LIV-1, hun zoveelste concept, is ons langzamerhand een raadsel en bovendien grotendeels verspilde moeite voor de Zuid-Koreaanse fabrikant aangezien ze er vooralsnog nooit een concreet gevolg aan geven. Hopelijk ontvangen we spoedig meer informatie over de LIV-1, want (showroom)potentieel heeft hij. Als opvolger van de Rexton bijvoorbeeld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SsangYong LIV-1 vindt inspiratie bij Range Rover
SsangYong LIV-1 vindt inspiratie bij Range Rover
Redactie
Door Redactie

Zoeken