Nieuws

Weber F1

Weber F1 is geëvolueerd

Het Zwitserse Weber heeft weer eens een nieuwe F1 uit de garage laten rollen. Deze vierwielaangedreven supersportauto is door engineers van het voormalig BMW- en Sauber Formule 1-team gebouwd en beschikt over een imposant portfolio.

Weber F1 is geëvolueerd

Weber wordt wel vaker genoemd als het gaat om snelle supersportauto’s. De Zwitsers onderscheiden zich meestal in design, wat op z’n zachtst gezegd niet altijd even mooi is. Deze versie van de F1, wat staat voor ‘Fastest One’, oogt al heel wat meer samenhangend, maar is nog steeds geen natuurlijke schoonheid.  

Heel erg snel
Alle uiterlijkheden ten spijt, de Weber F1 is wel snel. Ontziend snel. De makers hebben een machtige V10 met meer dan 1.200 pk gevonden om de slechts 1.250 kilogram zware supersportauto mee aan te drijven. Met een pk/gewichtsverhouding van 0.96 pk/kg en vierwielaandrijving zal de F1 binnen 2,5 seconden naar de 100 km/h spurten. Slechts 4 seconden later is de 200 km/h al bereikt en de 300 km/h wordt vanuit stilstand na 16,2 seconden aangetikt.

Sneller dan P1
Hoewel de Weber F1 met deze prestaties diep respect afdwingt is het best opmerkelijk dat hij langzamer naar 300 km/h sprint dan de LaFerrari, die zwaarder en minder vermogend is. Als reden daarvoor mikken we op de betere aerodynamica van de Ferrari. Wel is de F1 sneller dan de P1 van McLaren. Maar ach, waar hebben we het over... Belangrijker is dat Weber eindelijk eens overgaat op productie. Ze beweren dat ze dat spoedig zullen doen, maar dat hebben we ze eerder horen zeggen.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Weber F1 is geëvolueerd
Weber F1 is geëvolueerd
Weber F1 is geëvolueerd

Zoeken

Merk- & modeldossiers