Nieuws

Le Mans-racer Alpine 36 onthuld

Le Mans-racer Alpine 36 onthuld

Het Atelier Renault in Parijs was vandaag het decor voor de onthulling van de Alpine 36, de nieuwe Le Mans-racer van het gelijknamige, nieuw leven ingeblazen merk. Met de Alpine 36 komt een eind aan 35 jaar afwezigheid tijdens de 24 Uren van Le Mans.

Begin maart berichtten we over de teaser die de reïncarnatie van het Franse Alpine in volle vaart zette. Nu is tijdens de tentoonstelling ‘No Limit!’ in het Atelier Renault de officiële bolide bekend gemaakt die hoge ogen moet gaan gooien in de LMP2-klasse tijdens de meest prestigieuze endurance-race ter wereld, de 24 Uur van Le Mans. Samen met derde rijder Tristan Gommendy en testcoureur Paul-Loup Chatin gaat het team van Alpine-Caterham de concurrentie aan met onder andere Sebastien Loeb, negenvoudig WRC-kampioen.

Testen
In de aanloop naar de 24 Uren van Le Mans zal de blauw-oranje Alpine 36 getest worden door Nelson Panciatici en Pierre Ragues tijdens de ELMS, de European Le Mans Series. Onderhuids gaat een V8 met 500 pk van Nissan schuil, die de 900 kilogram wegende Alpine naar maximaal 330 km/h moet stuwen. Op 26 en 27 maart staan de eerste testritten voor de ELMS al op het programma, op het circuit van Paul Ricard.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Le Mans-racer Alpine 36 onthuld
Redactie
Door Redactie

Zoeken