Nieuws

Maserati

Supersportwagen van Maserati op basis van LaFerarri

Met de onthulling van de LaFerrari op de Autosalon van Genève kon een aankondiging van de nieuwe supersportauto van Maserati niet lang meer uitblijven. En nu is er ook daadwerkelijk duidelijkheid: Maserati creëert haar eigen LaFerrari.

Supersportwagen van Maserati op basis van LaFerarri

De geschiedenis herhaalt zich. In 2004 lanceerde Maserati de exclusieve MC12 op basis van de Enzo, destijds Ferrari´s allersnelste en duurste model. De ‘LaMaserati’, zoals de toekomstige hypercar van Maserati gekscherend in de media wordt genoemd, zal een groot deel van de techniek van de LaFerrari herbergen, de huidige koning onder de Ferrari´s. Onderdelen die de LaMaserati zoal overneemt zijn het chassis, het onderstel, de ophanging en de elektronica. De hybridetechniek van de LaFerrari laat het merk met de drietand zitten. Maserati heeft ervoor gekozen om voor gewichtsbesparing te gaan en motorisch extra koppel te genereren.

Turbo’s 
Qua motoren heeft Maserati grofweg twee opties. De eerste is een getunede versie van de 6.3 liter V12 van de LaFerrari, en zorgen dat het gemis aan koppel bij lage toerentallen - dat de rode supercar uit de elektromotor haalt - gecompenseerd wordt. De tweede optie is de 3.8 liter V8-BiTurbo uit de Quattroporte te voorzien van maar liefst vier turbo’s om zo het vermogen richting de 900 pk te stuwen. Het voordeel van de eerste optie is dat, door het achterwege laten van de elektromotoren, veel gewicht bespaard kan worden. En dat komt de prestaties weer ten goede, al zal Ferrari er geheid voor zorgen dat zijn neef niet sneller of krachtiger is dan de LaFerrari. Er kan immers maar een echte baas zijn.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers