Nieuws

Chinees-Italiaanse concept: Icona Vulcano

Chinees-Italiaanse concept: Icona Vulcano

Aanschouw hier (deels) de Icona Vulcano, een supercar-concept uit Shanghai met Italiaanse genen. En dan te bedenken dat het Aziatische bedrijf achter deze V12-hybride bekend is van de E3WM, een soort Renault Twizy.

De geboorte van een supercar, dat zien we de laatste tijd wel vaker. VÜHL en Vencer zijn zoal enkele recente voorbeelden van nieuwe automerken die ervan overtuigd zijn dat hun nieuwe en eerste sportauto een welkome aanvulling is op het immense rijk aan supercars. Ook het Aziatische Icona denkt er zo over. Door de hulp van Europese specialisten in te schakelen heeft Icona wat (meer) vertrouwen gewonnen. Het in Shanghai gevestigde stijlhuis heeft de samenwerking tussen de Franse designer Samuel Chuffart en de voormalig motorengineer van Ferrari, Claudio Lombardi, laten uitmonden in de Vulcano, een moderne supercar voor de Aziatische markt. 

LaFerrari-niveau
De Icona Vulcano, hoewel nog een digitale stijloefening, is geen dertien-in-een-dozijn auto. Een V12, die onder leiding van Lombardi is ontwikkeld, moet samen met een nog onbekend aantal elektromotoren tot een indrukwekkende 900 pk komen. De sprint vanuit stilstand naar 200 km/h zou met dit vermogen minder dan 10 seconden moeten duren, wat niet eens zoveel langzamer als de LaFerrari en de McLaren P1. Qua topsnelheid mikt Icona op 350 km/h.
Superieure prestaties alleen zullen echter niet genoeg zijn om de gevestigde orde uit te dagen. Dat zal het team achter de Vulcano als geen ander moeten weten. Het oog wil immers ook wat. Wat dat betreft wekt de teaser in ieder geval acute nieuwsgierigheid.

One-off
Wat er ook tijdens de Shanghai Motor Show onder dat rode laken vandaan komt, Icona begint meteen met slecht nieuws. De Vulcona is bedoeld als one-off.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken