Nieuws

Straatlegale Ford FF1 schittert op Goodwood

Straatlegale Ford FF1 schittert op Goodwood

Wat waarschijnlijk niemand (zo snel) had verwacht, is Ford binnen een jaar gelukt. De Amerikaanse fabrikant reist af naar het Goodwood Festival of Speed in Engeland om daar de FF1 te onthullen, de straatlegale versie van de Formule-auto voorzien van de 1.0 liter EcoBoost-motor die vriend en vijand verbaasde door een supersnelle rondetijd op de Nordschliefe neer te zetten.

Slechts 7 minuten en 22 seconden had Ford’s Formule-auto met 1.0 liter EcoBoost-motor nodig om een ronde over de Nürburgring-Nordschleife te knallen. Dat is sneller dan bijvoorbeeld het allerduurste spul van Ferrari (Enzo), Pagani (Zonda) en Lamborghini (Aventador). Je kunt dus wel begrijpen dat Ford met deze PR-stunt respect heeft afgedwongen, en dat was aanvankelijk ook de enige reden voor de fabrikant om het te doen. Echter kort na de verbluffende Ring-actie voelde Ford dat er wel eens meer uit te halen valt. En zo kwam het op het idee om de Formule-auto in productie te nemen als de hordes die daarvoor genomen moesten worden niet te hoog zouden zijn.

Moving Motor Show
De ‘kale’ Formule-auto in productie nemen is één ding, hem straatlegaal krijgen nog een stuk lastiger. De bouwconstructie van Ford’s race-auto komt nu eenmaal niet overeen met wat de industriële regelgeving (voor onder andere veiligheid) vereist om hem een kenteken te geven zodat men ermee dagelijks naar het werk kan rijden. Toch schijnt het Ford gelukt te zijn te voldoen aan de reglementen zonder de auto al te veel aan te hoeven passen. We gaan het zien. Naar verluidt gaat Ford tijdens de Moving Motor Show, aan de vooravond van het Goodwood Festival of Speed, de straatlegale, rond de 200 pk sterke FF1 onthullen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Straatlegale Ford FF1 schittert op Goodwood
Straatlegale Ford FF1 schittert op Goodwood
Redactie
Door Redactie

Zoeken