Nieuws

Saab

Laatste modellen Saab onder de hamer

De laatste 78 geproduceerde modellen van Saab worden op een veiling in Zweden verkocht. Wie nog een nieuwe of jonge Saab wil hebben moet er snel bij zijn, want de animo is groot.

Laatste modellen Saab onder de hamer

Na het faillissement van Saab zijn eerdere veilingen met groot succes georganiseerd. Daarom verwacht het Zweedse veilinghuis KVD, voor de laatst geproduceerde Saabs, een grote opkomst onder nationale en internationale liefhebbers. Fabrieksgarantie zal je overigens niet krijgen op de meeste modellen.

Zeldzame exemplaren
Onder andere de 9-4X is met 31 exemplaren goed vertegenwoordigd gedurende de veiling, terwijl 37 stuks van de 9-5 Sedan en zeven 9-5 Sportkombi’s onder de hamer gaan. Van de 9-4X zijn er overigens slechts 700 gemaakt en van de 9-5 Sportkombi zelfs nog minder; om en nabij de 30 stuks verlieten ooit de fabriek in Trollhätten. Alle veilingstukken hebben dus enige zeldzaamheid. Unieke items zijn een Saab 9-3X en een 9-5 Sedan met een zescilinder-dieselmotor.

De (online) veiling loopt nog tot en met 3 april. Dus wie nog één van de laatst geproduceerde Saabs wil bemachtigen, moet vlot zijn spaarpot omkeren.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers