Nieuws

SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan

SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan

SRT komt met de Viper Time Attack, een speciaal track-pack voor de al niet misselijke Viper. Met deze speciale uitvoering moet de Viper het eens te meer opnemen tegen zijn grootste rivaal, de Corvette ZR1.

Dat de SRT Viper en de ZR1 snel zijn en aan elkaar gewaagd zijn zal niemand verbazen. De twee kemphanen werden aan de overkant van de Atlantische oceaan al een keer tegenover elkaar gezet, en op de openbare weg wisten de twee Amerikaanse muscle-cars elkaar het vuur aan de schenen te leggen zonder de een of ander tot winnaar uit te roepen. En dus werd het finale-oordeel op het circuit van Laguna Seca geveild. Daar was de ZR1 ruim twee seconden sneller dan de Viper, wat bij SRT niet in de koude kleren is gaan zitten. Maak kennis met de Viper Time Attack (TA) die vol in de aanval gaat! 

Lichter
SRT is tot het uiterste gegaan om de Viper TA lichter te maken. De X-beugel onder de kap werd van koolstof gemaakt en daarnaast werd er een aeropakket, met onder andere een splitter onder de voorbumper en een nieuwe achtervleugel, gemonteerd. Ook deze zijn opgetrokken uit het dure doch lichte en sterke carbon. Dit alles heeft geleid tot een gewichtsverlies van ruim 11 kilogram. Opvallend genoeg is de motor niet aangepakt; het blijft bij 650 pk en 812 Nm uit een 8.4 liter V10.

Sneller?
Stabilisatorstangen die speciaal op het circuit zijn afgesteld, Bilstein-schokdempers die twee standen kennen en een toegenomen spoorbreedte achter moeten, samen met lichtgewicht velgen omhuld met Pirelli P Zero Corsa’s, voor een ultieme rondetijd op het circuit van Laguna Seca zorgen. En dat met maar een doel: sneller zijn dan Corvette ZR1! En dat is gelukt door een tijd van 1:33,62 neer te zetten, 0,08 seconden sneller dan de ZR1.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan
SRT Viper Time Attack gaat strijd met ZR1 aan
Redactie
Door Redactie

Zoeken