Nieuws

Productieklaar: Volkswagen e-up!

Productieklaar: Volkswagen e-up!

Met de e-up presenteert Volkswagen haar eerste volledig elektrische auto. De elektrisch aangedreven up! maakte zijn debuut op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en zal voor het grote publiek in de schijnwerpers staan tijdens de IAA in Frankfurt.

Een grote verrassing vormt de komst van de e-up! niet. Al in september 2009 presenteerde Volkswagen een knalgele e-up! conceptcar als voorproefje op de komst van Volkswagen’s benjamin. Toen al maakte de Duitse autofabrikant bekend dat de up! niet alleen met conventionele motoren leverbaar zou gaan worden, maar dat alle registers zouden worden opengetrokken. En dat bleken geen loze woorden.

Gebogen LED´s
Optisch is de e-up! weinig verschillend van de modellen met een traditionele verbrandingsmotor onder de kap. De gebogen LED-verlichting, specifieke lichtmetalen wielen alsook de e-up! badge op de achterklep maken duidelijk met een elektrisch aangedreven up! te maken te hebben.
82 pk piekvermogen
Onder de motorkap uiteraard het grootste nieuws. Volkswagen heeft een 55 pk en 210 Nm sterke elektromotor gemonteerd. Deze heeft op pieken de beschikking over 82 pk en weet in 12,4 seconden naar 100 km/h te sprinten. Met zijn topsnelheid van 130 km/h, alsook de actieradius van 160 km maakt Volkswagen duidelijk dat de e-up – net als andere elektrische auto’s overigens – zich vooral in stadsverkeer thuis zal voelen. Achter het tankdopje is plaats gemaakt voor de stekker. Volgens Volkswagen is het daarmee mogelijk om in 30 minuten tot 80% van de accucapaciteit te benutten.

Najaar 2013
Zoals gezegd zal de e-up! zijn publieksdebuut beleven tijdens de IAA in Frankfurt (september 2013). Het ligt in de lijn der verwachting dat de e-up! kort daarna bij de dealers zal staan. De prijzen alsook exacte specificaties verwachten we in aanloop naar de marktintroductie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Productieklaar: Volkswagen e-up!
Productieklaar: Volkswagen e-up!
Productieklaar: Volkswagen e-up!
Productieklaar: Volkswagen e-up!
Redactie
Door Redactie

Zoeken