Nieuws

Een nieuw automerk: VÜHL

Een nieuw automerk: VÜHL

Met VÜHL is vandaag een compleet nieuw automerk gepresenteerd. VÜHL staat voor Vehicles of Ultra- lightweight and High- performance, dient uitgesproken te worden als ‘vool’ en zal in de zomer debuteren met een straatlegale lichtgewicht supercar, de VÜHL 05.

De broers Iker en Guillermo Echeverria hebben met de 05 een gloednieuwe supercar ontwikkeld die een frisse wind door premium trackdays moet laten waaien. Het designbedrijf dat de broers runnen, Exte, heeft garant gestaan voor het lijnenspel. Het lijkt erop dat de broers hun vermogen met Exte verdiend hebben, maar erover is heel weinig – of eigenlijk niets – bekend. Wel weten we dat de auto straatlegaal is, maar toch vooral ontwikkeld om plezier op het circuit te hebben. Voor de ontwikkeling van de auto hebben de Mexicanen niet de minste partijen om zich heen verzameld. Onder meer Magna Steyr, Multimatic en Ford hebben de broers ondersteund bij de ontwikkeling en om financieel een kans van slagen te maken zijn diverse privé investeerders alsook de Mexicaanse overheid bereid gevonden te investeren in het merk.

Wereldwijd
Er wordt wereldwijd aan de auto gewerkt. De carrosserie zal gebouwd worden in Canada, waarna het karkas naar Mexico-Stad vervoerd zal worden voor het chassis en de eindmontage. De afstelling is op maat gebracht in Engeland, en het Europese hoofdkantoor zit in Luxemburg. Waarom het merk dit doet is niet bekend, wel hebben ze gezegd dat ze beroemd willen worden vanwege hun effectiviteit en eenvoud. “Functie staat voorop bij ons. Daarnaast willen we oog voor detail en een geweldige rijervaring bieden aan de koper.”, vertelt Iker. Tijdens het Goodwood Festival of Speed van 11 tot 14 juli zal het merk haar eerste auto presenteren en meer details vrijgeven want van bijgevoegde teaser en de eerste informatie worden we nog niet erg veel wijzer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken