Nieuws

Aston Martin CC100 is absoluut feestnummer

Aston Martin CC100 is absoluut feestnummer

Het feest van het 100-jarig jubileum gaat maar door bij Aston Martin. Binnenkort presenteert Aston Martin de CC100, een ode aan de Aston Martin DBR1 waarin Sir Stirling Moss in 1959 de 1.000 kilometer-race van de Nürburgring wist te winnen.

Waren er eerder al de Bertone Jet 2+2, de Centenary Edition Vanquish en de Bertone Jet 2, nu geven de Engelsen blijk van een zéér gelimiteerd model op basis van de V12 Vantage. De CC100 is geïnspireerd op de Aston Martin DBR1, een raceauto uit de jaren vijftig waar veel successen mee werden behaald. Onder meer de reeds genoemde 1.000 kilometer van de Nürburgring en de 24 Uur van Le Mans werden gewonnen met deze klassieker.

Inspiratie
De gelijkenissen met de DBR1 zullen duidelijk moeten zijn. De CC100 zal geen deuren, geen dak en een onbeschermde en onbeschutte cockpit hebben. Het concept doet daarmee sterk denken aan de SLR Stirling Moss zoals Mercedes en McLaren die hebben uitgegeven. Bijzonder is dat de CC100 op de openbare weg te zien zal kunnen zijn. Kunnen ja, er worden er namelijk maar 2 van gemaakt. Eén ter ere van het 100-jarige jubileum van Aston Martin, de ander ter herinnering aan de winst van Stirling Moss in 1959.

Duur
Voor de CC100 zijn nog geen prijzen bekend gemaakt. Wel weten we, uit monde van Ulrich Bez, CEO van Aston Martin, dat de auto qua prijs tussen de V12 Zagato en de One-77 zal gaan zitten. Dat is alsnog een ruime marge: respectievelijk £ 330.000 en £ 1.400.000 kosten deze bolides. Aston Martin maakte tevens bekend later dit jaar, in Pebble Beach, maar liefst twee conceptcars te onthullen, welke voor het eind van 2013 in productie moeten gaan. Het jubileumjaar van Aston Martin kan nu al niet meer stuk!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin CC100 is absoluut feestnummer
Aston Martin CC100 is absoluut feestnummer
Redactie
Door Redactie

Zoeken