Nieuws

Volkswagen Golf TGI rijdt op aardgas

Volkswagen Golf TGI rijdt op aardgas

Met de nieuwe Golf TGI Bluemotion presenteert Volkswagen op de Autosalon van Genève een auto op aardgas. Met deze Golf TGI Bluemotion gaat Volkswagen de concurrentie aan met onder andere Audi en Fiat.

De Audi A3 Sportback g-tron en de Fiat Panda op aardgas krijgen dus een nieuwe, geduchte concurrent. Met de Golf TGI Bluemotion, die ook als Variant komt, wil Volkswagen de markt voor aardgasauto’s gaan openbreken. Geen verkeerd idee als je het ons vraagt. Als de auto tenminste de waardering krijgt die het verdient. De 14% bijtelling die hij nu krijgt is eigenlijk nog niet genoeg als je kijkt naar het schone karakter van aardgas. De Nederlandse importeur is dan ook volop aan het lobbyen in Den Haag om de auto in de klasse voor 7% bijtelling te krijgen.

Verassend goed
De specificaties van de Golf TGI Bluemotion zijn dik in orde. Met een handgeschakelde 6-bak kan hij met twee volle tanks aardgas, die beide 15 kilogram capaciteit hebben, 420 kilometer overbruggen. Dat is 20 kilometer meer dan de Audi en 120 kilometer verder dan de Panda. Een gemiddeld verbruik van 3,5 kg/100 km dus. Daarmee is hij ook nog eens zuiniger dan de Mercedes B-klasse - eveneens op aardgas - die in Parijs zijn debuut beleefde.

Combinatie
Naast de aardgastank beschikt de Golf ook nog over een 50 liter metende benzinetank. Samen met deze tank kan de 1.4 TFSI bi-fuel motor van Volkswagen een magistrale 1.360 kilometer afleggen. Nog niet genoeg? De 7-traps DSG automaat rekt de actieradius nog eens met 81 kilometer op. Ook op snelheid doet de aardgas-Golf niet onder voor de rest. Hij gaat in 10,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 194 km/h. Keurig.

De Volkswagen Golf TGI Bluemotion zal in de zomer van 2013 te koop zijn. De Golf Variant zal in de herfst beschikbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Golf TGI rijdt op aardgas
Volkswagen Golf TGI rijdt op aardgas
Volkswagen Golf TGI rijdt op aardgas
Redactie
Door Redactie

Zoeken