Nieuws

Eerste nieuwe kenteken uitgegeven

Eerste nieuwe kenteken uitgegeven

Vanmiddag is een Kia Picanto voor het eerst voorzien van een kenteken uit de nieuwe reeks. Met het vastschroeven van het kenteken 1-KBB-00 heeft de RDW het startschot gegeven voor de nieuwe kentekenreeks.

Kia Motors Nederland schenkt de 5-deurs Kia Picanto aan Stichting Save the Children. Adjunct-directeur Robert-Jan Vermeulen nam de auto in ontvangst.

Niet lang
Voorheen werden alle kentekens in de combinatie 2 cijfers – 3 letters – 1 cijfer geproduceerd. Vanaf vandaag zal dat dus 1 cijfer – 3 letters – 2 cijfers zijn, net zoals bij kentekens van bedrijfswagens al gedaan werd. De RDW denkt overigens dat deze serie niet heel lang mee zal gaan. Uitsluitend de K, S, T, X en Z zullen als beginletter fungeren, waardoor de RDW gokt op een tijdsbestek van 2 jaar, voordat de combinaties van deze reeks ‘op’ zijn. Alle overige letters zijn al gebruikt voor bijvoorbeeld exportkentekens en bromfietsen. Als deze serie op zijn eind loopt gaan we wellicht over op 2 letters – 3 cijfers – 1 letter. Als we tenminste het voorbeeld van de bedrijfswagens volgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste nieuwe kenteken uitgegeven
Redactie
Door Redactie

Zoeken