Nieuws

Prestaties en prijs Alfa Romeo 4C

Prestaties en prijs Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo maakt de definitieve details van de 4C bekend. De spannend gelijnde Italiaanse sportcoupé beleefde zojuist zijn officiële debuut op de beursvloer in Genève en geeft daarmee eindelijk de aftrap voor zijn marktlancering.

Het heeft een aantal jaren geduurd, maar de Alfa Romeo 4C gaat een volgende stap maken: hij is klaar voor productie. Terwijl het lijnenspel en de ontwikkeling volledig bij Alfa Romeo zijn gedaan, zal Maserati dit volgende stadium gaan verzorgen voor Alfa. Een gevolg van het geavanceerde carbonfiber chassis en de vele moderne kunststoffen en metalen waaruit het model is opgetrokken. Ondanks dat je uit Maserati´s kraamkamers verwacht een V8 in de motorsteunen aan te treffen, ligt er achterin de 4C een 240 pk sterke viercilinder. Op papier een zeer soepel blok aangezien 80% van het maximale koppel van 350 Nm al bij 1.700 tpm beschikbaar is. Alfa koppelt de viercilinder aan een TCT-transmissie met dubbele koppeling welke een doorontwikkeling is van de transmissie zoals die in de Giulietta en Mito geleverd wordt. Wat die combinatie tot gevolg heeft? Een sprint naar 100 km/h in 4,5 seconden en een topsnelheid van 250 km/h. Bepaald niet misselijk dus!

4C Launch Edition
Alfa Romeo zet de introductie van de 4C luister bij door een ´Launch Edition´ te presenteren. Deze gelimiteerde oplage zal de eerste eigenaren een extra speciaal gevoel moeten geven al is van een heel beperkte oplage geen sprake. Alfa zal er 400 van in Europa gaan leveren, 500 in Noord-Amerika en nog eens 100 in de rest van de wereld. Herkennen doe je de 4C Launch Edition aan de Carrara-witte body (Alfa Red is ook mogelijk), diverse carbon-elementen, een donker gelakte diffuser, Bi-LED-koplampen met donkere omlijsting en 18 inch wielen vóór en 19 inch exemplaren achter.

Prijs Alfa Romeo 4C
Met de onthulling van de 4C Launch Edition maakt Alfa tevens de prijs van de 4C bekend. Deze exclusieve Launch Edition kost in ons land € 68.000,-. Daarmee vormt de 4C niet alleen qua prestaties en concept, maar zeker ook qua prijs, een rechtstreekse bedreiging voor de Audi TTS.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prestaties en prijs Alfa Romeo 4C
Prestaties en prijs Alfa Romeo 4C
Prestaties en prijs Alfa Romeo 4C
Prestaties en prijs Alfa Romeo 4C
Redactie
Door Redactie

Zoeken