Nieuws

Renault Clio GT slaat brug naar RS

Renault Clio GT slaat brug naar RS

Renault slaat wederom een brug tussen de normale Clio´s en de Clio RS. Als vanouds heet het model Clio GT en onderscheidt deze zich door de nodige sportieve accenten, maar ook een sportiever hart.

Zo sportief als de 200 pk sterke Clio RS wordt het natuurlijk niet, maar met 120 pk hoef je je in de Clio GT helemaal niet te schamen. De 1.2 liter viercilinder turbomotor weet prima prestaties te combineren met een keurig verbruik. Wat dat in exacte cijfers inhoudt? Hij sprint naar 100 km/h in 8,6 seconden, behaalt een topsnelheid van 199 km/h en combineert deze cijfers met een gemiddeld verbruik van 6,6 l/100 km. Renault koppelt de motor standaard aan de EDC-bak met dubbele koppeling. Om ook echt een sportiever gevoel te benadrukken is de Clio GT bovendien iets straffer geveerd.

Blue Malte
Zoals we bij een GT van Renault inmiddels gewend zijn wordt de auto leverbaar in de carroseriekleur Blue Malte. Een spraakmakende kleur die sterk doet denken aan het blauw dat ook de Gordini-exemplaren siert. Met wat aangezet bumperwerk, een spoilertje, een diffuser en speciaal 17 inch lichtmetaal staan de GT-badges niet voor niets. Het sportieve wordt binnenin in dezelfde lijn doorgetrokken met sportstoelen, aluminium pedalen, een speciaal stuurtje en witte wijzerplaten.

De Renault Clio GT zal vanaf de zomer in Nederland leverbaar zijn. De prijzen volgen in een later stadium.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Clio GT slaat brug naar RS
Renault Clio GT slaat brug naar RS
Renault Clio GT slaat brug naar RS
Redactie
Door Redactie

Zoeken