Nieuws

Volkswagen prijst Golf GTI & GTD

Volkswagen prijst Golf GTI & GTD

Met de ‘Auto van het Jaar’-titel op zak heeft Volkswagen opnieuw alle spotlights op de Golf gericht. De bekendmaking van de vanafprijzen voor de twee (voorlopig) krachtigste exemplaren is dan ook de kers op de taart.

Alle details rondom de twee potente gezinsauto’s hebben we enige tijd geleden al uit de doeken gedaan, slechts de prijs moesten we missen. Tot nu, want Volkswagen heeft de prijslijst openbaar gemaakt. Laten we beginnen met de 184 pk sterke Golf GTD die voor € 34.690,- te boek staat. Opvallend genoeg aanzienlijk duurder dan zijn technisch vergelijkbare broer uit Spanje, de Seat Leon 2.0 TDI FR, die voor € 31.050,- te koop is.

Prijs GTI
Een tegenhanger uit Spanje voor de Golf GTI is er nog niet, maar overige concurrenten zijn er genoeg. Neem bijvoorbeeld de Ford Focus ST van € 34.410,- en de € 35.990,- kostende Renault Mégane RS. Beide duurder dan de Golf GTI, want Volkswagen troeft ze af met een vanafprijs van € 33.290,-. Let op, dit betreft wel de driedeurs. De vijfdeurs, voor een eerlijk vergelijk met de Focus ST, kost vermoedelijk € 800,- meer.

Beide uitvoeringen zijn vanaf halverwege maart te bestellen. De levering van de twee topsporters zal in mei op gang komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen prijst Golf GTI & GTD
Volkswagen prijst Golf GTI & GTD
Volkswagen prijst Golf GTI & GTD
Redactie
Door Redactie

Zoeken