Nieuws

Viercilinder dieselmotor voor Infiniti Q50

Viercilinder dieselmotor voor Infiniti Q50

Met gepaste trots presenteert Infiniti in Genève haar eerste Q-model. Het model betreft geen wereldprimeur, maar dat geldt wel voor de komst van een dieseluitvoering. En die is hard nodig voor een succesvolle lancering in Europa.

´Dit is ons meest op Europa gefocuste line-up ooit´, zegt Johan de Nysschen, President Infiniti Motor Company Ltd. Het Japanse luxemerk probeert al jaren een voet aan de grond te krijgen in Europa en hoopt dat met de nieuwe Q50 eindelijk te bereiken. De introductie van de nieuwe dieselkrachtbron is dan ook (eindelijk) een slimme zet.

Mercedes-diesel
De kakelverse Infiniti Q50 kennen we overigens al van de NAIAS in Detroit waar de sportsedan begin dit jaar werd onthuld. De Autosalon van Genève vormt echter het debuut van Infiniti’s eerste viercilinder-dieselmotor. Deze geblazen krachtbron heeft een inhoud van 2.143 cc en is het eerste resultaat van de samenwerking die moederbedrijf Renault-Nissan heeft met Daimler AG waaronder Mercedes-Benz valt. Dezelfde dieselmotor vinden we bijvoorbeeld ook terug in de C- en E-klasse en levert een keurige 170 pk en 400 Nm. Daarmee is de Q50 in staat om binnen negen seconden vanuit stilstand de 100 km/h te passeren en een topsnelheid van 230 km/h te behalen. Of deze prestaties in combinatie met de handgeschakelde zesbak of de eveneens leverbare zeventraps automaat zijn, laat het persbericht in het midden.

Wel of geen 20% bijtelling
Vlotte prestaties zijn één, maar een zuinig karakter is tegenwoordig evenzo belangrijk. Gelukkig is dat wel toevertrouwd aan de Q50-diesel. Het gemiddelde verbruik komt namelijk uit op 4,4 l/100 km, een meer dan keurige waarde voor een auto van dit formaat. Daarbij meldt het merk dat de CO2-uitstoot onder de 115 g/km blijft. Mocht deze waarde wellicht op of onder 112 g/km uitkomen, dan heeft dit positieve gevolgen voor Nederlandse leaserijders in de vorm van 20% bijtelling. Laten we het hopen, maar we vrezen van niet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Viercilinder dieselmotor voor Infiniti Q50
Viercilinder dieselmotor voor Infiniti Q50
Redactie
Door Redactie

Zoeken