Nieuws

Auto van het Jaar 2013

Auto van het Jaar 2013: Volkswagen Golf

In Genève heeft de jury zojuist de Volkswagen Golf uitgeroepen tot ´Auto van het Jaar 2013´. Met een totaalscore van 414 punten wist de Golf zijn concurrenten met een gigantisch puntenverschil te verslaan.

Auto van het Jaar 2013: Volkswagen Golf
Volkswagen viste vorig jaar net naast de hoofdprijs. Men moest de Opel Ampera/Chevrolet Volt als meerdere erkennen en zag de up! op een keurige tweede plaats eindigen. Voor Volkswagen zal de 2013-titel op naam de Golf VII dan ook ongetwijfeld als genoegdoening daarvoor worden gezien. Want met 414 punten wist de Golf de Toyota GT86 en Subaru BRZ op de tweede plaats (202 punten) glansrijk te verslaan.

Zilver en brons
Over die twee sportcoupés gesproken, het is ongelofelijk knap dat die de tweede plek hebben bezet. Dat hadden wij nooit verwacht, want dit zijn auto´s die toch vooral de pure liefhebber aanspreken in plaats van het grote publiek, en een dergelijke auto is tot op heden slechts eenmaal verkozen tot Auto van het Jaar. Dat was de Porsche 928 in 1978. Afijn, terug naar het heden. Daarin pakte de Volvo V40 het brons met 189 punten. Eveneens een mooie score.

Geschiedenis schrijven
De Volkswagen Golf schrijft met het binnenhalen van de Auto van het Jaar 2013-titel geschiedenis. Want samen met de Renault Clio is de Golf namelijk de enige auto die de felbegeerde autoprijs tweemaal is gegund. Bovendien zijn alle zeven generaties van de Golf genomineerd geweest voor de titel. Doorslaggevend voor de jury om de Golf dit jaar tot winnaar uit te roepen heeft alles te maken met zijn allround-kwaliteiten. De jury prijst de Golf om zijn ´algehele balans, uitstekende kwaliteiten op het gebied van veiligheid, efficiency, dynamiek en comfort´. Ook het brede leveringsgamma staat de 58-kopige jury aan.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Auto van het Jaar 2013: Volkswagen Golf
Auto van het Jaar 2013: Volkswagen Golf

Zoeken

Merk- & modeldossiers